Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Isolation of delta-(L-alpha-aminoadipyl)-L-cysteinyl-D-valine from culture broths by covalent chromatography.

Tytuł:
Isolation of delta-(L-alpha-aminoadipyl)-L-cysteinyl-D-valine from culture broths by covalent chromatography.
Autorzy:
Orford CD; School of Biological and Health Sciences, Division of Biotechnology, Polytechnic of Central London, UK.
Adlard MW
Perry D
Źródło:
Journal of chemical technology and biotechnology (Oxford, Oxfordshire : 1986) [J Chem Technol Biotechnol] 1991; Vol. 50 (4), pp. 523-33.
Typ publikacji:
Journal Article; Research Support, Non-U.S. Gov't
Język:
English
Imprint Name(s):
Publication: Chichester Sussex : Published For The Society Of Chemical Industry By Wiley And Sons Ltd
Original Publication: Oxford [Oxfordshire] : Published for the Society of Chemical Industry by Blackwell Scientific Publications, c1986-
MeSH Terms:
Acremonium/*analysis
Chromatography/*methods
Oligopeptides/*isolation & purification
Penicillium chrysogenum/*analysis
Amino Acid Sequence ; Chromatography, Gel ; Chromatography, High Pressure Liquid ; Molecular Sequence Data ; Sepharose/analogs & derivatives
Substance Nomenclature:
0 (Oligopeptides)
21566-74-5 (5-(2-aminoadipyl)cysteinylvaline)
68517-67-9 (thiopropyl-sepharose)
9012-36-6 (Sepharose)
Entry Date(s):
Date Created: 19910101 Date Completed: 19910828 Latest Revision: 20191028
Update Code:
20240104
DOI:
10.1002/jctb.280500409
PMID:
1367533
Czasopismo naukowe
An efficient procedure for the isolation of reduced delta-(L-alpha-aminoadipyl)-L-cysteinyl-D-valine (ACV) from culture supernatants of beta-lactam antibiotic-producing microorganisms is described. The method utilises covalent chromatography to isolate thiols from culture broths that have been deproteinised and undergone borohydride reduction. 2-Pyridyl disulphide activated thiopropyl Sepharose was employed batchwise to isolate the thiols present in such broths from cultures of the known ACV excreter Cephalosporium acremonium N2 and the penicillin producer Penicillium chrysogenum P2. ACV was separated from these mixtures of thiols by gel permeation chromatography. Reversed-phase HPLC analysis showed the ACV to be of a high purity unless isolated from a highly complex culture medium.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies