Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The glycemic index: methodology and clinical implications.

Tytuł:
The glycemic index: methodology and clinical implications.
Autorzy:
Wolever TM; Department of Nutritional Sciences, Faculty of Medicine, St. Michael's Hospital, University of Toronto, Ontario, Canada.
Jenkins DJ
Jenkins AL
Josse RG
Źródło:
The American journal of clinical nutrition [Am J Clin Nutr] 1991 Nov; Vol. 54 (5), pp. 846-54.
Typ publikacji:
Journal Article; Review
Język:
English
Imprint Name(s):
Publication: 2023- : [New York, NY] : Elsevier
Original Publication: Bethesda, MD : American Society of Clinical Nutrition
MeSH Terms:
Blood Glucose/*analysis
Food/*classification
Blood Specimen Collection/methods ; Diabetes Mellitus, Type 1/blood ; Diabetes Mellitus, Type 1/diet therapy ; Diabetes Mellitus, Type 2/blood ; Diabetes Mellitus, Type 2/diet therapy ; Dietary Fats/pharmacology ; Dietary Proteins/pharmacology ; Fasting ; Humans ; Methods ; Models, Biological ; Reference Standards ; Time Factors
Liczba referencji:
63
Substance Nomenclature:
0 (Blood Glucose)
0 (Dietary Fats)
0 (Dietary Proteins)
Entry Date(s):
Date Created: 19911101 Date Completed: 19911209 Latest Revision: 20220311
Update Code:
20240104
DOI:
10.1093/ajcn/54.5.846
PMID:
1951155
Czasopismo naukowe
There is controversy regarding the clinical utility of classifying foods according to their glycemic responses by using the glycemic index (GI). Part of the controversy is due to methodologic variables that can markedly affect the interpretation of glycemic responses and the GI values obtained. Recent studies support the clinical utility of the GI. Within limits determined by the expected GI difference and by the day-to-day variation of glycemic responses, the GI predicts the ranking of the glycemic potential of different meals in individual subjects. In long-term trials, low-GI diets result in modest improvements in overall blood glucose control in patients with insulin-dependent and non-insulin-dependent diabetes. Of perhaps greater therapeutic importance is the ability of low-GI diets to reduce insulin secretion and lower blood lipid concentrations in patients with hypertriglyceridemia.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies