Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Przeglądasz jako GOŚĆ
Tytuł pozycji:

Sire breed comparisons for meat and eating quality traits in Australian pig populations.

Tytuł :
Sire breed comparisons for meat and eating quality traits in Australian pig populations.
Autorzy :
Bunter KL; 1Animal Genetics and Breeding Unit, University of New England, Armidale, NSW, 2351, Australia.
Bennett C
Luxford BG
Graser HU
Pokaż więcej
Źródło :
Animal : an international journal of animal bioscience [Animal] 2008 Aug; Vol. 2 (8), pp. 1168-77.
Typ publikacji :
Journal Article
Język :
English
Imprint Name(s) :
Publication: 2021- : [London] : Elsevier
Original Publication: Cambridge, England : Cambridge University Press
Entry Date(s) :
Date Created: 20120327 Date Completed: 20121002 Latest Revision: 20120326
Update Code :
20210210
DOI :
10.1017/S1751731108002085
PMID :
22443729
Czasopismo naukowe
Sire breed comparisons for carcase (n = 1169), meat and eating quality (n = 686) traits were obtained using data recorded on progeny of known pedigree sired by Duroc (DU), Large White (LW), Landrace (LR) and Duroc Synthetic (DS) boars from crossbred (LW/LR) sows. Animals were reared in eco-shelters in large single-sex contemporary groups and slaughtered on an age constant basis at 22 weeks of age. Compared to progeny from other sire groups, animals sired by purebred Duroc boars tended to have improved eating quality traits (higher intramuscular fat and lower shear force) at the expense of poorer carcase characteristics (higher subcutaneous and belly fat). Animals sired by DS boars tended to be heavier and leaner than those sired by LW, LR or DU boars; intramuscular fat but not belly fat was correspondingly lower, while tenderness was generally consistent with that of the DU progeny. Significant variability of sire progeny groups within sire breed suggests that sire breed selection, potentially used for improving traits such as meat quality in commercial progeny, will be less accurate in the absence of sire-specific information, which is typically poorly recorded in this class of traits.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies