Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Przeglądasz jako GOŚĆ
Tytuł pozycji:

Determination of Nine Fungicides in Grape and Wine Using QuEChERS Extraction and LC/MS/MS Analysis.

Tytuł :
Determination of Nine Fungicides in Grape and Wine Using QuEChERS Extraction and LC/MS/MS Analysis.
Autorzy :
Martínez G
Morales A
Maestro A
Cermeño S
Oliva J
Barba A
Pokaż więcej
Źródło :
Journal of AOAC International [J AOAC Int] 2015 Nov-Dec; Vol. 98 (6), pp. 1745-51. Date of Electronic Publication: 2015 Sep 22.
Typ publikacji :
Journal Article; Research Support, Non-U.S. Gov't
Język :
English
Imprint Name(s) :
Publication: 2020- : Oxford : Oxford University Press
Original Publication: Arlington, VA : AOAC International, c1992-
MeSH Terms :
Chromatography, Liquid/*methods
Fungicides, Industrial/*analysis
Tandem Mass Spectrometry/*methods
Vitis/*chemistry
Wine/*analysis
Reproducibility of Results
Substance Nomenclature :
0 (Fungicides, Industrial)
Entry Date(s) :
Date Created: 20150925 Date Completed: 20160307 Latest Revision: 20190729
Update Code :
20210914
DOI :
10.5740/jaoacint.14-216
PMID :
26400110
Czasopismo naukowe
An analytic procedure was developed for the determination of the fungicides ametoctradin, boscalid, cyazofamid, dimethomorph, fenhexamid, kresoxim-methyl, mepanipyrim, metrafenone, and pyraclostrobin in grape and wine. A modified QuEChERS (Quick, Easy, Cheap, Effective, Rugged, and Safe) procedure was used for the extraction. Analysis of the extract was performed by LC/triple quadrupole-MS/MS. A Poroshell 120 EC-C18 column was used with a programmed gradient mobile phase consisting of (A) acetonitrile containing 0.1% formic acid and (B) water containing 0.1% formic acid and 2 mM ammonium formate. The acceptance criteria for the method were those proposed in the SANCO guide. The method was linear for the range of concentration studied (5-100 μg/L), and R2 values were higher than 0.998 and RSD values below 18%. Recovery was over 73.2% in grape and 76.7% in wines, and there was no case of more than 100% recovery. The recovery RSDs in reproducibility conditions were below 17.13% in grape and 15.6% in wines.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies