Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Detection of Aspartic Proteinase Activities Using Gel Zymography.

Tytuł:
Detection of Aspartic Proteinase Activities Using Gel Zymography.
Autorzy:
Perera HKI; Department of Biochemistry, Faculty of Medicine, University of Peradeniya, Galaha Rd, Peradeniya, Sri Lanka. .
Źródło:
Methods in molecular biology (Clifton, N.J.) [Methods Mol Biol] 2017; Vol. 1626, pp. 43-52.
Typ publikacji:
Journal Article
Język:
English
Imprint Name(s):
Publication: Totowa, NJ : Humana Press
Original Publication: Clifton, N.J. : Humana Press,
MeSH Terms:
Aspartic Acid Proteases/*analysis
Enzyme Assays/*methods
Native Polyacrylamide Gel Electrophoresis/*methods
Amido Black/analysis ; Animals ; Aspartic Acid Proteases/metabolism ; Cattle ; Coloring Agents/analysis ; Female ; Hemoglobins/chemistry ; Ovary/enzymology ; Staining and Labeling/methods ; Swine
Contributed Indexing:
Keywords: Aspartic proteinases; Hemoglobin; PAGE; Zymography
Substance Nomenclature:
0 (Coloring Agents)
0 (Hemoglobins)
EC 3.4.- (Aspartic Acid Proteases)
SZT789770M (Amido Black)
Entry Date(s):
Date Created: 20170614 Date Completed: 20180319 Latest Revision: 20180706
Update Code:
20240104
DOI:
10.1007/978-1-4939-7111-4_5
PMID:
28608199
Czasopismo naukowe
Gel zymography is a two-stage process where the proteins from the test sample are first separated by electrophoresis followed by the detection of the activity of hydrolytic enzymes. Many zymography procedures use sodium dodecyl sulfate (SDS) polyacrylamide gels copolymerized with an appropriate substrate. The procedure described here uses native polyacrylamide gel electrophoresis (PAGE) in the absence of both SDS and substrate. In order to visualize aspartic proteinase activity, the gel is impregnated in bovine hemoglobin at pH 3.0 for 15 min after the electrophoresis procedure. Subsequently, the gel is incubated in a humid container in the absence of hemoglobin for 1 h at 37 °C. At the end, the gel is stained with amido black and destained. Clear areas against a dark background corresponding to aspartic proteinase activities can be detected.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies