Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

A comparative investigation of glycinebetaine and dimethylsulphoxide as liposome cryoprotectants.

Tytuł:
A comparative investigation of glycinebetaine and dimethylsulphoxide as liposome cryoprotectants.
Autorzy:
Higgins J; Department of Pharmacy, Brighton Polytechnic, UK.
Hodges NA
Olliff CJ
Phillips AJ
Źródło:
The Journal of pharmacy and pharmacology [J Pharm Pharmacol] 1987 Aug; Vol. 39 (8), pp. 577-82.
Typ publikacji:
Comparative Study; Journal Article
Język:
English
Imprint Name(s):
Publication: 2021- : [Oxford] : Oxford University Press
Original Publication: London : Pharmaceutical Society of Great Britain
MeSH Terms:
Cryoprotective Agents*
Betaine/*pharmacology
Dimethyl Sulfoxide/*pharmacology
Liposomes/*analysis
Freezing ; Nephelometry and Turbidimetry ; Streptomycin/analysis ; Temperature
Substance Nomenclature:
0 (Cryoprotective Agents)
0 (Liposomes)
3SCV180C9W (Betaine)
Y45QSO73OB (Streptomycin)
YOW8V9698H (Dimethyl Sulfoxide)
Entry Date(s):
Date Created: 19870801 Date Completed: 19871026 Latest Revision: 20190710
Update Code:
20240104
DOI:
10.1111/j.2042-7158.1987.tb03432.x
PMID:
2888845
Czasopismo naukowe
The release of streptomycin from lecithin liposomes following a freeze-thaw cycle was used to measure the cryoprotective activities of glycinebetaine and dimethylsulphoxide (DMSO). At concentrations between 4 and 8% w/v in the external solution, glycinebetaine was superior to DMSO at freezing rates faster than 50 degrees C min-1. At lower rates their activities were similar, and drug loss ranged between 10 and 20% depending upon freezing rate and cryoprotectant concentration. The pattern of streptomycin loss when the concentrations of cryoprotectants inside and outside the liposome were varied indicated that glycinebetaine, in contrast to DMSO, does not diffuse across the liposome membrane. The activity of glycinebetaine was not impaired by the presence in the membrane of cholesterol or charged lipids.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies