Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Gluten-free diet in children: a fad or necessity?

Tytuł:
Gluten-free diet in children: a fad or necessity?
Autorzy:
Devulapalli CS; Medical Advisor Service, Norwegian Labour and Welfare Administration (NAV), Work and Benefits Kristiania, Oslo, Norway .
Źródło:
Archives of disease in childhood [Arch Dis Child] 2021 Jul; Vol. 106 (7), pp. 628-629. Date of Electronic Publication: 2020 Jul 03.
Typ publikacji:
Journal Article
Język:
English
Imprint Name(s):
Publication: London :, BMJ Pub. Group [etc.]
Original Publication: London : British Medical Association
MeSH Terms:
Celiac Disease/*diet therapy
Diet, Gluten-Free/*ethics
Glutens/*immunology
Celiac Disease/diagnosis ; Celiac Disease/epidemiology ; Child ; Cost of Illness ; Diet, Gluten-Free/statistics & numerical data ; Dietary Carbohydrates/adverse effects ; Fermented Foods/adverse effects ; Food Intolerance/epidemiology ; Humans ; Irritable Bowel Syndrome/epidemiology ; Irritable Bowel Syndrome/etiology ; Medical Overuse ; Norway/epidemiology
Contributed Indexing:
Keywords: adolescent health; gastroenterology
Substance Nomenclature:
0 (Dietary Carbohydrates)
8002-80-0 (Glutens)
Entry Date(s):
Date Created: 20200705 Date Completed: 20210913 Latest Revision: 20211204
Update Code:
20240105
DOI:
10.1136/archdischild-2020-319678
PMID:
32620565
Czasopismo naukowe
Competing Interests: Competing interests: None declared.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies