Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Characterization of Hydration Behaviour and Modeling of Film Formulation.

Tytuł:
Characterization of Hydration Behaviour and Modeling of Film Formulation.
Autorzy:
Pramanik A
Sahoo RN
Nandi S
Nanda A
Mallick S
Źródło:
Acta chimica Slovenica [Acta Chim Slov] 2021 Mar; Vol. 68 (1), pp. 159-169.
Typ publikacji:
Journal Article
Język:
English
Imprint Name(s):
Original Publication: Ljubljana : Slovenian Chemical Society,
Entry Date(s):
Date Created: 20210531 Date Completed: 20210608 Latest Revision: 20210608
Update Code:
20240105
PMID:
34057525
Czasopismo naukowe
Hydration behavior of hydrogel-based polymeric film possesses great importance in mucosal drug delivery. Modified Lag phase sigmoid model was used for the investigation of hydration of the film. Kaolin incorporated HPMC K100LVCR (HL) and K100M (HH) films containing dexamethasone as a model drug have been prepared for studying swelling kinetics. Swelling of HL and HH films was decreased with the gradual increase of kaolin content and HH of higher viscosity has shown higher value than HL matrix. Kaolin also inhibited the film erosion process. Mathematically modified lag phase sigmoid model demonstrated similarity of the predicted swelling content with the observed value. High R2 and small RMSE value confirmed the successful fitting of the modified lag phase sigmoid model to the experimental data of swelling content. τ value similar to the observed one was obtained. This modified model could be reliable enough for estimating hydration process in food grains, food packaging films etc.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies