Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Przeglądasz jako GOŚĆ
Tytuł pozycji:

The relationship between glycemic response, digestibility, and factors influencing the dietary habits of diabetics.

Tytuł :
The relationship between glycemic response, digestibility, and factors influencing the dietary habits of diabetics.
Autorzy :
Jenkins DJ
Wolever TM
Thorne MJ
Jenkins AL
Wong GS
Josse RG
Csima A
Pokaż więcej
Źródło :
The American journal of clinical nutrition [Am J Clin Nutr] 1984 Dec; Vol. 40 (6), pp. 1175-91.
Typ publikacji :
Journal Article; Research Support, Non-U.S. Gov't
Język :
English
Imprint Name(s) :
Publication: [Rockville, MD] : American Society for Nutrition
Original Publication: Bethesda, MD : American Society of Clinical Nutrition
MeSH Terms :
Diet, Diabetic*
Blood Glucose/*metabolism
Diabetes Mellitus/*blood
Dietary Carbohydrates/*administration & dosage
Aged ; Attitude to Health ; Dietary Carbohydrates/metabolism ; Digestion ; Feeding Behavior ; Female ; Humans ; Male ; Middle Aged ; Saliva/metabolism
Substance Nomenclature :
0 (Blood Glucose)
0 (Dietary Carbohydrates)
Entry Date(s) :
Date Created: 19841201 Date Completed: 19850109 Latest Revision: 20180330
Update Code :
20210623
DOI :
10.1093/ajcn/40.6.1175
PMID :
6507340
Czasopismo naukowe
A significant relationship was found between the rate of release of the sugars; glucose, maltose, and maltotriose from amylitic digestion of 10 foods tested in vitro (expressed as the digestibility index) and the blood glucose response to 50-g carbohydrate portions of the same foods eaten by diabetics (expressed as the glycemic index), (r = 0.815, n = 10, p greater than 0.01). The glycemic index related to both the palatability of the foods (r = 0.731, p less than 0.05) and their frequency of use (r = 0.698, p less than 0.05). However, in this group of motivated diabetics food use was not related directly to palatability, but rather to health belief (r = 0.689, p less than 0.05). The results suggest that carbohydrate foods of potential use to the diabetic may be identified by their in vitro digestion characteristics but to a large extent their acceptance will depend on health belief and possibly ease of preparation.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies