Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Przeglądasz jako GOŚĆ
Tytuł pozycji:

Predicting thermal performance of fired clay bricks lightened by adding organic matter: Improvement of brick geometry.

Tytuł :
Predicting thermal performance of fired clay bricks lightened by adding organic matter: Improvement of brick geometry.
Autorzy :
Aouba, Laila
Coutand, Marie
Perrin, Bernard
Lemercier, Hervé
Pokaż więcej
Temat :
BRICKS
ORGANIC compounds
THERMAL insulation
THERMAL conductivity
COMPUTER simulation
Źródło :
Journal of Building Physics; May2015, Vol. 38 Issue 6, p531-547, 17p
Czasopismo naukowe
Fired clay masonry bricks adapt to a variety of constraints during use. Through their mass, these products provide thermal inertia and thus a good indoor climate. Thanks to their thermal insulation properties, they help to minimize heating and cooling costs. The brick industry allows different by-products to be added into the clay mixture at the beginning of the industrial cycle, and the incorporation of organic matter improves thermal insulation while reducing the weight of the bricks. This article presents an experimental and numerical method for determining the thermal resistance of fired clay bricks containing residue of wheat straw. As their thermal conductivity reaches a value 35% lower than that of clay without organic matter, the thermal transmittance of such bricks can be improved by more than 20% relative to existing values. [ABSTRACT FROM AUTHOR]
Copyright of Journal of Building Physics is the property of Journal of the Market Research SocietySage Publications, Ltd. and its content may not be copied or emailed to multiple sites or posted to a listserv without the copyright holder's express written permission. However, users may print, download, or email articles for individual use. This abstract may be abridged. No warranty is given about the accuracy of the copy. Users should refer to the original published version of the material for the full abstract. (Copyright applies to all Abstracts.)

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies