Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Przeglądasz jako GOŚĆ
Tytuł pozycji:

Structure Formation of 5083 Alloy during Friction Stir Welding.

Tytuł :
Structure Formation of 5083 Alloy during Friction Stir Welding.
Autorzy :
Zaikina, A. A.
Kolubaev, A. V.
Sizova, O. V.
Ivanov, K. V.
Filippov, A. V.
Kolubaev, E. A.
Pokaż więcej
Temat :
FRICTION stir welding
SLIDING friction
COMPARATIVE studies
CRYSTAL grain boundaries
PARTICLE size distribution
ELECTRON microscopy
Źródło :
AIP Conference Proceedings; 2017, Vol. 1909 Issue 1, p1-4, 4p, 1 Diagram, 1 Graph
Konferencja
This paper provides a comparative study of structures obtained by friction stir welding and sliding friction of 5083 Al alloy. Optical and electron microscopy reveals identical fine-grained structures with a grain size of ~5 µm both in the weld nugget zone and subsurface layer in friction independently of the initial grain size of the alloy. It has been suggested that the grain boundary sliding is responsible for the specific material flow pattern in both techniques considered. [ABSTRACT FROM AUTHOR]
Copyright of AIP Conference Proceedings is the property of American Institute of Physics and its content may not be copied or emailed to multiple sites or posted to a listserv without the copyright holder's express written permission. However, users may print, download, or email articles for individual use. This abstract may be abridged. No warranty is given about the accuracy of the copy. Users should refer to the original published version of the material for the full abstract. (Copyright applies to all Abstracts.)

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies