Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Przeglądasz jako GOŚĆ
Tytuł pozycji:

VARIATIONS IN PHYSIOCHEMICAL PROPERTIES OF INFUSION EXTRACTS OF COMMERCIALLY AVAILABLE TEA BAG SAMPLES.

Tytuł :
VARIATIONS IN PHYSIOCHEMICAL PROPERTIES OF INFUSION EXTRACTS OF COMMERCIALLY AVAILABLE TEA BAG SAMPLES.
Autorzy :
NAZ, ADIBA
PARWEEN, RUBINA
FARHEEN, RABIA
KISHWAR, FARAH
ANWAR, ANILA
Pokaż więcej
Temat :
HERBAL teas
ANTIOXIDANTS
TEA trade
NON-alcoholic beverages
POLYPHENOLS
Źródło :
FUUAST Journal of Biology; Jun2018, Vol. 8 Issue 1, p147-152, 6p
Czasopismo naukowe
The study aimed to determine physiochemical properties (pH, conductivity, TDS and specific gravity) of extracts of various samples of tea (green and black) after their immersion for 5 and 10 minutes in hot water. The time of immersion showed remarkable effects on all studied parameters. In this perspective, the pH exhibited the inverse relation with brewing time while the other parameters showed direct relation with the brewing time. Black tea was found to be more acidic than green tea. Flavor of green tea also influenced the physiochemical properties especially pH/acidity i.e. Lemon flavored green tea has the lowest pH, highest acidity while, Elaichi (Cardamon) flavored green tea had the highest pH, lowest acidity. [ABSTRACT FROM AUTHOR]
Copyright of FUUAST Journal of Biology is the property of Federal Urdu University of Arts, Science & Technology and its content may not be copied or emailed to multiple sites or posted to a listserv without the copyright holder's express written permission. However, users may print, download, or email articles for individual use. This abstract may be abridged. No warranty is given about the accuracy of the copy. Users should refer to the original published version of the material for the full abstract. (Copyright applies to all Abstracts.)

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies