Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Przeglądasz jako GOŚĆ
Tytuł pozycji:

Non-destructive testing of fruits using electrical impedance tomography: A preliminary study.

Tytuł :
Non-destructive testing of fruits using electrical impedance tomography: A preliminary study.
Autorzy :
Verma, Mukta
Gharpure, D. C.
Wagh, V. G.
Shaligram, Arvind D.
Gharpure, Damayanti C.
Gaol, Ford Lumban
Sharma, Niti Nipun
Pokaż więcej
Temat :
ELECTRICAL impedance tomography
NONDESTRUCTIVE testing
FRUIT
WATERMELONS
FLUORESCENCE spectroscopy
FRUIT quality
Źródło :
AIP Conference Proceedings; 2020, Vol. 2335 Issue 1, p1-5, 5p
Konferencja
Most of the methods available for quality assessment of fruits are destructive. Some non-destructive methods like X-ray, MRI, Fluorescence spectroscopy are very expensive which adds to the selling price of the fruits, hence a cost-effective method to assess the quality of fruits becomes more important. Electrical Impedance Tomography (EIT) is an emerging imaging technique that has gained lot of popularity in recent years owing to its non-invasive, low cost and real time monitoring feature. In this paper we have discussed the potential of using EIT for non-destructive testing of fruits. Preliminary studies are carried out to image the inhomogeneities in fruits like watermelon, muskmelon etc. The application for EIT is further extended to detect raw tomatoes among ripe tomatoes. [ABSTRACT FROM AUTHOR]
Copyright of AIP Conference Proceedings is the property of American Institute of Physics and its content may not be copied or emailed to multiple sites or posted to a listserv without the copyright holder's express written permission. However, users may print, download, or email articles for individual use. This abstract may be abridged. No warranty is given about the accuracy of the copy. Users should refer to the original published version of the material for the full abstract. (Copyright applies to all Abstracts.)

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies