Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Przeglądasz jako GOŚĆ
Tytuł pozycji:

An intercomparison study of the determination of sulfite in tropical shrimps by the West European Fish Technologists’ Association (WEFTA).

Tytuł :
An intercomparison study of the determination of sulfite in tropical shrimps by the West European Fish Technologists’ Association (WEFTA).
Autorzy :
Luten, J.
Bouquet, Will
Oehlenschläger, Jörg
Meetschen, Uwe
Etienne, Monique
Stroud, Geoff
Bykowski, Pjotr
Batista, Irunea
Vyncke, Wilfried
Stefansson, Gudmundur
Pokaż więcej
Źródło :
Zeitschrift für Lebensmitteluntersuchung und -forschung A; Mar1997, Vol. 204 Issue 3, p237-240, 4p
Czasopismo naukowe
Eight WEFTA laboratories participated in two series of intercomparison exercises on sulfite determination in tropical shrimps. Samples of tropical shrimps were spiked with sodium metabisulfite (Na2S2O5) and hydroxymethylsulfonate (HMS) at a level of 25–90 mg SO2/kg. Most of the laboratories determined the sulfite content with (modified) methods of Monier-Williams or De Vries et al. The overall mean recovery of sulfite was rather low (47–60%), which may be attributed to an irreversible reaction of sulfite with the tropical shrimps. The repeatability of the methods within the participating laboratories was good. However, reproducibility among the laboratries was poor. It has been shown that the sulfite content in tropical shrimps spiked with Na2S2O5 decreased during storage at −20°C and at +4°C. Hydroxymethyl- sulfonate was stable during storage. [ABSTRACT FROM AUTHOR]
Copyright of Zeitschrift für Lebensmitteluntersuchung und -forschung A is the property of Springer Nature and its content may not be copied or emailed to multiple sites or posted to a listserv without the copyright holder's express written permission. However, users may print, download, or email articles for individual use. This abstract may be abridged. No warranty is given about the accuracy of the copy. Users should refer to the original published version of the material for the full abstract. (Copyright applies to all Abstracts.)

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies