Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Anion Sensing Porphyrin Functionalized Nanoparticles.

Tytuł:
Anion Sensing Porphyrin Functionalized Nanoparticles.
Autorzy:
Cormode, David P.
Davis, Jason J.
Beer, Paul D.
Temat:
PORPHYRINS
LIGANDS
SUBSTITUTION reactions
NANOPARTICLES
GOLD
Źródło:
Journal of Inorganic & Organometallic Polymers & Materials; Mar2008, Vol. 18 Issue 1, p32-40, 9p, 4 Diagrams, 3 Charts, 3 Graphs
Czasopismo naukowe
Disulfide and dithiocarbamate functionalized porphyrins have been synthesized and used as protecting ligands for gold nanoparticle formation either via ligand substitution reactions or by direct synthesis. These nanoparticles have been shown to recognize anions via changes in the absorbance spectrum of the surface adsorbed porphyrin moieties. Association constants, derived from quantitative titrations, indicate a remarkable surface enhancement effect where the surface bound porphyrins bind anions much more strongly than the free receptor in solution. [ABSTRACT FROM AUTHOR]
Copyright of Journal of Inorganic & Organometallic Polymers & Materials is the property of Springer Nature and its content may not be copied or emailed to multiple sites or posted to a listserv without the copyright holder's express written permission. However, users may print, download, or email articles for individual use. This abstract may be abridged. No warranty is given about the accuracy of the copy. Users should refer to the original published version of the material for the full abstract. (Copyright applies to all Abstracts.)

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies