Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Pluralism in the Thought of Oakeshott, Shils and Weber.

Tytuł:
Pluralism in the Thought of Oakeshott, Shils and Weber.
Autorzy:
Grosby, Steven
Temat:
PLURALISM
MENTAL orientation
SOCIAL action
Źródło:
Journal of Classical Sociology; Mar2002, Vol. 2 Issue 1, p43-58, 16p
Ludzie:
OAKESHOTT, Michael, 1901-1990
SHILS, Edward, 1910-1995
WEBER, Max, 1864-1920
Czasopismo naukowe
Michael Oakeshott recognized the existence of categorially distinct modes of being related that, while subsisting in conjunction with one another, could not be reduced to any particular one. This recognition was shared by Edward Shils, who wrote of the incommensurate plurality of orientations of the human mind; and by Max Weber when he wrote of both the types of social action and the various directions of the religious rejections of the world. While this convergence is of interest, it is especially so insofar as it helps us to understand better the nature of human cognition and action. [ABSTRACT FROM AUTHOR]
Copyright of Journal of Classical Sociology is the property of Sage Publications Inc. and its content may not be copied or emailed to multiple sites or posted to a listserv without the copyright holder's express written permission. However, users may print, download, or email articles for individual use. This abstract may be abridged. No warranty is given about the accuracy of the copy. Users should refer to the original published version of the material for the full abstract. (Copyright applies to all Abstracts.)

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies