Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Reviews of books

Tytuł:
Reviews of books
Autorzy:
Freeman, T. W.
Millman, Roger
Clarke, John
Salmon, R. B.
McLay, James
Maclean, Kenneth
Źródło:
The Scottish Geographical Journal; April 1985, Vol. 101 Issue: 1 p62-64, 3p
Periodyk
DEVELOPMENT OF GEOGRAPHYRecollections of a Revolution: Geography as Spatial Science. M. Billinge, D. Gregory and R. Martin. 22 x 14, 224pp. Macmillan, Basingstoke, 1984. £18.Geography since the Second World War: An International Survey. R. J. Johnston and P. Claval. 22 x 14, 289pp. Croom Helm, Beckenham, 1984. £17.95.SCOTLANDLand Ownership and Land Use in the Scottish Highlands. By A. M. Armstrong and A. S. Mather. O'Dell Memorial Monograph No. 13, 1983. Department of Geography, University of Aberdeen, unpriced.Population Change in Contemporary Scotland. Proceedings of the Fourth Royal Scottish Geographical Society Symposium, May 1983. Edited by H. Jones. 83pp. Norwich: Geo. Books, 1984.EDUCATIONALPhysical Geography. By David Wilcox. 24.5 x 17.5, 218pp. Maps, diagrams, references. Blackie, Glasgow, 1983, £5.95.Understanding Physical Geography. By Rosemary E. Brookes. 24.5 x 19, 95pp. Bell & Hyman, London, 1984.Man and Environment: Cities and Towns. By David Burtenshaw. 24.5 x 19, 95p. Bell and Hyman, London, 1984.Ice, Land and Man. By David Ford. 24.5 x 19, 95p. Bell and Hyman, London, 1984.Geography of the E.E.C. By C. G. Bamford & H. Robinson. 21.5 x 13.5, 296pp. Numerous illustrations and tables, appendix. Macdonald and Evans, Plymouth, 1983. £7.50 (paper).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies