Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Przeglądasz jako GOŚĆ
Tytuł pozycji:

Nitrogen flows in global pork supply chains and potential improvement from feeding swill to pigs

Tytuł :
Nitrogen flows in global pork supply chains and potential improvement from feeding swill to pigs
Autorzy :
Uwizeye, Aimable
Gerber, Pierre J.
Opio, Carolyn I.
Tempio, Giuseppe
Mottet, Anne
Makkar, Harinder P.S.
Falcucci, Alessandra
Steinfeld, Henning
Boer, de, Imke J.M.
Pokaż więcej
Temat :
Animal production
Food wastes
Life cycle
Livestock
Nitrogen use efficiency
Źródło :
Resources, Conservation and Recycling, 146, 168 - 179
Rok publikacji :
2019
Kolekcja :
NARCIS
NARCIS_enriched
Opis pliku :
application/octet-stream
Język :
English
ISSN :
0921-3449
Numer akcesji :
edsair.narcis........d7d0dfa90ed50cb549c365aac441317e
The global pork sector contributes to food security and supports livelihoods for millions of households but also causes nitrogen (N) pollution. Here we assess N flows, losses, and N use indicators for global pork supply chains, from “cradle-to-primary-processing-gate” and for three production systems: the backyard, intermediate and industrial systems. Subsequently, we evaluate the effects of feeding swill to industrial pigs on N flows and land use. To produce 3.5 Tg N of pork globally, 14.7 Tg N are lost into the environment, of which 68% is lost to watercourses in the form of nitrates and organic N and the reminder emitted to the atmosphere as N-gas (e.g., NH 3 , NOx and N2O). We found that the efficiency of N use, hotspot and magnitude of N losses per unit of area depend chiefly on the region (agro-ecological and economic context), origin of feed, and manure management systems. Swill feeding increases N use efficiency and reduces N losses at the feed production stage. It achieves a saving of 31 Mt of soybeans and 20 Mt of grains on dry matter basis, equivalent to 16 M ha of land used. Its adoption would require innovative policies to preserve food safety and public health. Future research may explore the feasibility and requirements to adopt swill feeding at a country level and may investigate potential impacts on other sustainability objectives.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies