Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Przeglądasz jako GOŚĆ
Tytuł pozycji:

Enhancement of fruit technological maturity and alteration of the flavonoid metabolomic profile in Merlot ( Vitis vinifera L.) by early mechanical leaf removal
J. agric. food chem.

Tytuł :
Enhancement of fruit technological maturity and alteration of the flavonoid metabolomic profile in Merlot ( Vitis vinifera L.) by early mechanical leaf removal
J. agric. food chem.
Autorzy :
VANDERWEIDE, Joshua
MEDINA-MEZA, Ilce G.
FRIONI, Tommaso
SIVILOTTI, Paolo
FALCHI, Rachele
SABBATINI, Paolo
Pokaż więcej
Temat :
°Brix
Metabolomics
Mechanization
Flavonols
Early Leaf Removal
Anthocyanins
Vitis Vinifera
Merlot
[SDV.BV]Life Sciences [q-bio]/Vegetal Biology
Źródło :
Journal of Agricultural and Food Chemistry
Journal of Agricultural and Food Chemistry, American Chemical Society, In press, 66 (37), pp.9839-9849. ⟨10.1021/acs.jafc.8b02709⟩
Wydawca :
American Chemical Society, 2018.
Rok publikacji :
2018
Kolekcja :
INRIA_a_CCSD_electronic_archive_server
Język :
English
ISSN :
0021-8561
1520-5118
DOI :
10.1021/acs.jafc.8b02709
Numer akcesji :
edsair.od.......165..7ac27ac95ca96c96932665b021c75dd1
Removal of basal leaves near blooms inevitably affects grapevine balance and cluster microclimate conditions, improving fruit quality. Mechanization of this practice allows growers to save time and resources, but to our knowledge, it has not yet been compared with the manual application of this practice in a cool-climate region where seasonal temperatures frequently limit fruit technological maturity and phenolic ripening in red Vitis vinifera cultivars. In our research, berry sugar concentration was highest with prebloom mechanical treatment (PB-ME). Furthermore, metabolomics analysis revealed that PB-ME favored the accumulation of significantly more disubstituted anthocyanins and flavonols and OH-substituted anthocyanins compared with manual application. Given that vine balance was similar between treatments, increased ripening with PB-ME is likely due to enhanced microclimate conditions and higher carbon partitioning through a younger canopy containing basal leaf fragments proximal to fruit. This information provides an important strategy for consistently ripening red Vitis vinifera cultivars in cool climates.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies