Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Systemanalytische Untersuchung zur Schnellpyrolyse als Prozessschritt bei der Produktion von Synthesekraftstoffen aus Stroh und Waldrestholz

Tytuł:
Systemanalytische Untersuchung zur Schnellpyrolyse als Prozessschritt bei der Produktion von Synthesekraftstoffen aus Stroh und Waldrestholz
Autorzy:
Lange, Stephan
Temat:
Schnellpyrolyse Biomasse Systemanalyse Synthesekraftstoffe BTL
thema EDItEUR:T Technology, Engineering, Agriculture, Industrial processes:TC Biochemical engineering:TCB Biotechnology
TP155-156
Wydawca:
KIT Scientific Publishing, 2008.
Rok publikacji:
2008
Typ dokumentu:
Książka elektroniczna
Opis pliku:
image/jpeg
Język:
German
ISBN:
978-3-86644-262-7
DOI:
10.5445/KSP/1000008977
Dostęp URL:
https://directory.doabooks.org/handle/20.500.12854/60424  Link otwiera się w nowym oknie
Prawa:
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
URL: https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
Uwagi:
34911
Numer akcesji:
edsdob.20.500.12854.60424
Książka elektroniczna
Die Schnellpyrolyse von Biomasse befindet sich noch in der technologischen Entwicklung. Es bestehen somit Wissensdefizite, die es bis jetzt noch nicht erlauben, das Verfahren zu bewerten oder gar in zukünftige Märkte einzuordnen. Im Mittelpunkt dieser Arbeit steht daher die Beantwortung nachfolgender Fragen:- Welche verfahrenstechnischen Unsicherheiten existieren beim jetzigen Entwicklungsstand? - Wie stellen sich die wesent­lichen technischen und ökonomischen Kenngrößen der Schnellpyrolyse von Stroh und Waldrestholz im kommerziellen Maßstab dar?

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies