Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Physiological dormancy and dormancy release of Sassafras tzumu, a colored-leaf tree species with high landscape and economic value

Tytuł:
Physiological dormancy and dormancy release of Sassafras tzumu, a colored-leaf tree species with high landscape and economic value
Autorzy:
Chen H
Jiang J
Liu J
Tan Z
Li Y
Temat:
Sassafras tzumu
Seed Dormancy
Wet Sand Storage
Phytohormones
Nutrients
Forestry
SD1-669.5
Źródło:
iForest - Biogeosciences and Forestry, Vol 15, Iss 1, Pp 349-355 (2022)
Wydawca:
Italian Society of Silviculture and Forest Ecology (SISEF), 2022.
Rok publikacji:
2022
Kolekcja:
LCC:Forestry
Typ dokumentu:
article
Opis pliku:
electronic resource
Język:
English
ISSN:
1971-7458
Relacje:
https://iforest.sisef.org/contents/?id=ifor4031-015; https://doaj.org/toc/1971-7458
DOI:
10.3832/ifor4031-015
Dostęp URL:
https://doaj.org/article/08f7570a8d0443d7a5234b63fa2f3633  Link otwiera się w nowym oknie
Numer akcesji:
edsdoj.08f7570a8d0443d7a5234b63fa2f3633
Czasopismo naukowe
Sassafras tzumu is one of the most valuable tree species in southern China. However, the dormancy of the seed limits its seedling quality. In order to improve the germination percentage of seeds, characteristics, causes of dormancy, changes in endogenous hormones and nutrients during storage were investigated. The results showed that seed viability was 78.11%, and the highest water absorption rate was 26.09%. The germination percentage of the embryo without cotyledon was 21.13%, but intact seed and embryo could not germinate on hormone-free medium. Seed embryo and coat extracts were found to have a significant inhibitory effect on seed germination. Germination percentage were significantly positively correlated to free amino content (p < 0.01) and negatively correlated to soluble sugar content (p < 0.05) during storage. The levels of GA3 and GA3/ABA had significant effects on the germination percentage of S. tzumu seed storage at 4°C. The results suggest that S. tzumu seeds are in intermediate physiological dormancy at maturity and are mainly caused by the presence of inhibitory substances in the seed tissues. Furthermore, changes in endogenous hormones and metabolism of nutrients at 4°C can significantly promote the release from dormancy of S. tzumu seeds.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies