Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

A Neural basis for Octanoic acid regulation of energy balance

Tytuł:
A Neural basis for Octanoic acid regulation of energy balance
Autorzy:
Vanessa R. Haynes
Natalie J. Michael
Marco van den Top
Fei-Yue Zhao
Russell D. Brown
David De Souza
Garron T. Dodd
David Spanswick
Matthew J. Watt
Temat:
Internal medicine
RC31-1245
Źródło:
Molecular Metabolism, Vol 34, Iss , Pp 54-71 (2020)
Wydawca:
Elsevier, 2020.
Rok publikacji:
2020
Kolekcja:
LCC:Internal medicine
Typ dokumentu:
article
Opis pliku:
electronic resource
Język:
English
ISSN:
2212-8778
Relacje:
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2212877820300041; https://doaj.org/toc/2212-8778
DOI:
10.1016/j.molmet.2020.01.002
Dostęp URL:
https://doaj.org/article/090fce1d57f8401b9e992de5fd12af30  Link otwiera się w nowym oknie
Numer akcesji:
edsdoj.090fce1d57f8401b9e992de5fd12af30
Czasopismo naukowe
Objectives: Nutrient sensing by hypothalamic neurons is critical for the regulation of food intake and energy expenditure. We aimed to identify long- and medium-chain fatty acid species transported into the brain, their effects on energy balance, and the mechanisms by which they regulate activity of hypothalamic neurons. Methods: Simultaneous blood and cerebrospinal fluid (CSF) sampling was undertaken in rats and metabolic analyses using radiolabeled fatty acid tracers were performed on mice. Electrophysiological recording techniques were used to investigate signaling mechanisms underlying fatty acid-induced changes in activity of pro-opiomelanocortin (POMC) neurons. Results: Medium-chain fatty acid (MCFA) octanoic acid (C8:0), unlike long-chain fatty acids, was rapidly transported into the hypothalamus of mice and almost exclusively oxidized, causing rapid, transient reductions in food intake and increased energy expenditure. Octanoic acid differentially regulates the excitability of POMC neurons, activating these neurons directly via GPR40 and inducing inhibition via an indirect non-synaptic, purine, and adenosine receptor-dependent mechanism. Conclusions: MCFA octanoic acid is a central signaling nutrient that targets POMC neurons via distinct direct and indirect signal transduction pathways to instigate changes in energy status. These results could explain the beneficial health effects that accompany MCFA consumption. Keywords: Fatty acid metabolism, Pro-opiomelanocortin neuron, Food intake, Energy expenditure, Electrophysiology, Cerebrospinal fluid

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies