Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Comparison of nutritional quality and volatile flavor compounds among bighead carp from three aquaculture systems

Tytuł:
Comparison of nutritional quality and volatile flavor compounds among bighead carp from three aquaculture systems
Autorzy:
Beijuan Hu
Jie Zhou
Huimin Qiu
Xinxin Lai
Jing Li
Di Wu
Junqing Sheng
Yijiang Hong
Temat:
Bighead carp
Culturing systems
Environment
Fatty acids profile
Volatile compounds
Biology (General)
QH301-705.5
Źródło:
Saudi Journal of Biological Sciences, Vol 28, Iss 8, Pp 4291-4299 (2021)
Wydawca:
Elsevier, 2021.
Rok publikacji:
2021
Kolekcja:
LCC:Biology (General)
Typ dokumentu:
article
Opis pliku:
electronic resource
Język:
English
ISSN:
1319-562X
Relacje:
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1319562X21002606; https://doaj.org/toc/1319-562X
DOI:
10.1016/j.sjbs.2021.03.079
Dostęp URL:
https://doaj.org/article/09e6dd164ea64d81a13c080112453e31  Link otwiera się w nowym oknie
Numer akcesji:
edsdoj.09e6dd164ea64d81a13c080112453e31
Czasopismo naukowe
To explore the differences in the nutritional quality of the muscles of bighead carp from different environments and aquaculture systems, we investigated three types of water bodies typically used for aquaculture: A common culture pond (NC), a natural lake (PY), and a cold water reservoir (XHK). Parameters affecting quality were evaluated, including muscle microstructure, fatty acid profiles, amino acid profiles, and volatile compounds. Fish from the XHK reservoir had the smallest muscle fiber diameter and the highest muscle fiber density (25.3 fibers/0.01 mm2), while muscle fiber density was lowest in fish from the NC pond (9.7 fibers/0.01 mm2). The bighead carp from the XHK reservoir had a much wider variety of unsaturated fatty acids, as well as higher levels of total polyunsaturated fatty acids. Eicosapentaenoic acid (EPA), docosahexenoic acid (DHA), and arachidonic acid (AA) were all significantly more abundant in the XHK group, increases of 7.48%, 12.12%, and 17.49%, respectively (P

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies