Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Evaluation of Three Formulations of Essential Oils in Broiler Chickens under Cyclic Heat Stress

Tytuł:
Evaluation of Three Formulations of Essential Oils in Broiler Chickens under Cyclic Heat Stress
Autorzy:
Jared Ruff
Guillermo Tellez
Aaron J. Forga
Roberto Señas-Cuesta
Christine N. Vuong
Elizabeth S. Greene
Xochitl Hernandez-Velasco
Álvaro J. Uribe
Blanca C. Martínez
Jaime A. Angel-Isaza
Sami Dridi
Clay J. Maynard
Casey M. Owens
Billy M. Hargis
Guillermo Tellez-Isaias
Temat:
broiler chickens
essential oils
heat stress
Lippia origanoides
Rosmarinus officinalis
Veterinary medicine
SF600-1100
Zoology
QL1-991
Źródło:
Animals, Vol 11, Iss 4, p 1084 (2021)
Wydawca:
MDPI AG, 2021.
Rok publikacji:
2021
Kolekcja:
LCC:Veterinary medicine
LCC:Zoology
Typ dokumentu:
article
Opis pliku:
electronic resource
Język:
English
ISSN:
2076-2615
Relacje:
https://www.mdpi.com/2076-2615/11/4/1084; https://doaj.org/toc/2076-2615
DOI:
10.3390/ani11041084
Dostęp URL:
https://doaj.org/article/c0ab14f4b2474b7785167f565a5ec94e  Link otwiera się w nowym oknie
Numer akcesji:
edsdoj.0ab14f4b2474b7785167f565a5ec94e
Czasopismo naukowe
The objective of the present research was to assess the dietary supplementation of three formulations of essential oils (EO) in chickens under heat stress (HS). Day-of-hatch Cobb 500 chicks (n = 500) were randomly distributed into four groups: 1. HS control + control diets; 2. HS + control diets supplemented with 37 ppm EO of Lippia origanoides (LO); 3. HS + control diets supplemented with 45 ppm LO + 45 ppm EO of Rosmarinus officinalis (RO) + 300 ppm red beetroot; 4. HS + 45 ppm LO + 45 ppm RO + 300 ppm natural betaine. Chickens that received the EO showed significant (p < 0.05) improvement on BW, BWG, FI, and FCR compared to control HS chickens. Average body core temperature in group 3 and group 4 was significantly (p < 0.05) reduced compared with the HS control group and group 2. Experimental groups showed a significant reduction in FITC-d at 42 days, a significant increase in SOD at both days but a significant reduction of IFN-γ and IgA compared with HS control (p < 0.05). Bone mineralization was significantly improved by EO treatments (p < 0.05). Together these data suggest that supplemental dietary EO may reduce the harmful effects of HS.
Zaloguj się, aby uzyskać dostęp do pełnego tekstu.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies