Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Changes of moisture distribution and migration in fresh ear corn during storage

Tytuł:
Changes of moisture distribution and migration in fresh ear corn during storage
Autorzy:
Hao WANG
Jing-sheng LIU
Wei-hong MIN
Ming-zhu ZHENG
Hao LI
Temat:
fresh ear corn
NMR
MRI
moisture distribution
moisture migration
Agriculture (General)
S1-972
Źródło:
Journal of Integrative Agriculture, Vol 18, Iss 11, Pp 2644-2651 (2019)
Wydawca:
Elsevier, 2019.
Rok publikacji:
2019
Kolekcja:
LCC:Agriculture (General)
Typ dokumentu:
article
Opis pliku:
electronic resource
Język:
English
ISSN:
2095-3119
Relacje:
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2095311919627152; https://doaj.org/toc/2095-3119
DOI:
10.1016/S2095-3119(19)62715-2
Dostęp URL:
https://doaj.org/article/acdcc100a4f245c5b0a618ca0287ea1a  Link otwiera się w nowym oknie
Numer akcesji:
edsdoj.100a4f245c5b0a618ca0287ea1a
Czasopismo naukowe
Understanding of moisture changes in fresh ear corn (Zea mays L.) during storage is imperative for maintaining fresh corn quality. The changes of moisture distribution and migration in fresh ear corn during storage were investigated using low-field nuclear magnetic resonance (NMR) and magnetic resonance imaging (MRI). Water loss was greater than water migration in fresh ear corn within the first hour of storage; thereafter, water loss was weaker than water migration. With the extension of storage time, the signal intensity of MRI in different parts of sliced fresh corn with cob showed a downward trend, and the rate of signal intensity reduction was higher in the peripheral area than at the central part of sliced fresh corn with cob. The relative proportion of bound water increased with a concomitant drop in that of free water, when the total water content reduced in fresh ear corn under storage. In conclusion, NMR and MRI are useful and non-destructive tools for real-time monitoring of moisture distribution, migration, and loss in fresh ear corn during storage to assess its quality. These results can be used for future design of the preserving and processing conditions for fresh ear corn.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies