Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Fresh and Aromatic Virgin Olive Oil Obtained from Arbequina, Koroneiki, and Arbosana Cultivars

Tytuł:
Fresh and Aromatic Virgin Olive Oil Obtained from Arbequina, Koroneiki, and Arbosana Cultivars
Autorzy:
Alfonso M. Vidal
Sonia Alcalá
Antonia De Torres
Manuel Moya
Juan M. Espínola
Francisco Espínola
Temat:
super-high-density orchard
aroma
color
flavor
response surface methodology
Organic chemistry
QD241-441
Źródło:
Molecules, Vol 24, Iss 19, p 3587 (2019)
Wydawca:
MDPI AG, 2019.
Rok publikacji:
2019
Kolekcja:
LCC:Organic chemistry
Typ dokumentu:
article
Opis pliku:
electronic resource
Język:
English
ISSN:
1420-3049
Relacje:
https://www.mdpi.com/1420-3049/24/19/3587; https://doaj.org/toc/1420-3049
DOI:
10.3390/molecules24193587
Dostęp URL:
https://doaj.org/article/152048ba282545df891b098a44fdb3e5  Link otwiera się w nowym oknie
Numer akcesji:
edsdoj.152048ba282545df891b098a44fdb3e5
Czasopismo naukowe
Three factors for the extraction of extra virgin olive oil (EVOO) were evaluated: diameter of the grid holes of the hammer-crusher, malaxation temperature, and malaxation time. A Box−Behnken design was used to obtain a total of 289 olive oil samples. Twelve responses were analyzed and 204 mathematical models were obtained. Olives from super-intensive rainfed or irrigated crops of the Arbequina, Koroneiki, and Arbosana cultivars at different stages of ripening were used. Malaxation temperature was found to be the factor with the most influence on the total content of lipoxygenase pathway volatile compounds; as the temperature increased, the content of volatile compounds decreased. On the contrary, pigments increased when the malaxation temperature was increased. EVOO from irrigated crops and from the Arbequina cultivar had the highest content of volatile compounds. Olive samples with a lower ripening degree, from the Koroneiki cultivar and from rainfed crops, had the highest content of pigments.
Zaloguj się, aby uzyskać dostęp do pełnego tekstu.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies