Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

EGCG regulates fatty acid metabolism of high-fat diet-fed mice in association with enrichment of gut Akkermansia muciniphila

Tytuł:
EGCG regulates fatty acid metabolism of high-fat diet-fed mice in association with enrichment of gut Akkermansia muciniphila
Autorzy:
Xiaoxia Liu
Ke Zhao
Nana Jing
Yan Zhao
Xingbin Yang
Temat:
EGCG
Fat accumulation
Fatty acids metabolism
Gut microbiota
Akkermansia muciniphila
Nutrition. Foods and food supply
TX341-641
Źródło:
Journal of Functional Foods, Vol 75, Iss , Pp 104261- (2020)
Wydawca:
Elsevier, 2020.
Rok publikacji:
2020
Kolekcja:
LCC:Nutrition. Foods and food supply
Typ dokumentu:
article
Opis pliku:
electronic resource
Język:
English
ISSN:
1756-4646
Relacje:
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1756464620304850; https://doaj.org/toc/1756-4646
DOI:
10.1016/j.jff.2020.104261
Dostęp URL:
https://doaj.org/article/17a24043952c4cf6bee533f1c70481ff  Link otwiera się w nowym oknie
Numer akcesji:
edsdoj.17a24043952c4cf6bee533f1c70481ff
Czasopismo naukowe
This study is to examine the effects of EGCG on fatty acid metabolism and their possible relationship with gut microbiota. C57BL/6J mice fed with HFD were administrated with 210 mg/kg EGCG for 12 weeks. EGCG significantly decreased saturated fatty acids (C17:0 and C22:0), increased the unsaturated fatty acids (C18:1 and C18:2) (p 0.45 or r

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies