Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

A new variety of spring barley ‘Gris’

Tytuł:
A new variety of spring barley ‘Gris’
Autorzy:
E. G. Filippov
A. A. Dontsova
D. P. Dontsov
T. I. Firsova
A. S. Popov
M. M. Kopus
Temat:
яровой ячмень
сорт
урожайность
раннеспелость
масса 1000 зерен
spring barley
variety
productivity
early maturity
1000-seed weight
Agriculture (General)
S1-972
Źródło:
Зерновое хозяйство России, Vol 49, Iss 1, Pp 17-20 (2018)
Wydawca:
Federal State Budgetary Scientific Institution “Agricultural Research Center “Donskoy”", 2018.
Rok publikacji:
2018
Kolekcja:
LCC:Agriculture (General)
Typ dokumentu:
article
Opis pliku:
electronic resource
Język:
Russian
ISSN:
2079-8725
2079-8733
Relacje:
https://www.zhros.online/jour/article/view/22; https://doaj.org/toc/2079-8725; https://doaj.org/toc/2079-8733
Dostęp URL:
https://doaj.org/article/1a4956af26974bc7bbd24d554d9d5f14  Link otwiera się w nowym oknie
Numer akcesji:
edsdoj.1a4956af26974bc7bbd24d554d9d5f14
Czasopismo naukowe
The increase of grain production is a key purpose of agricultural development in Russia. Spring barley largely determines the amount of gross grain yields in the regions of RF, including North Caucasus. Being principal forage crop, its grain is raw material for brewery, food and other types of production. Its specific weight in the production of forage grain was 80% for the last years, its share in the amount of sowing areas was more than 30%. On the present stage of agricultural development it is necessary to develop highly productive varieties with good agro ecologic stability to increase gross yield of spring barley and to supply husbandry with valuable forage grain. The early maturity is one of the main mechanisms protecting plants from summer droughts. The article gives economic-biological characteristics of a new early maturing drought tolerant variety of spring barley ‘Gris’, introduced into the State List of Breeding Achievements in North Caucasus in 2016. The new variety possesses high plasticity and productivity. The variety exceeds the main zoned varieties in resistance to lodging and in tolerance to regional diseases under artificial and natural infection. The introduction of the spring barley variety ‘Gris’ will play a definite part in the improvement of barley productivity, stability of the crop and complete supply with valuable forage grain.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies