Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

FACTORS AFFECTING PHENOLOGY OF DIFFERENT Citrus VARIETIES UNDER THE TEMPERATE CLIMATE CONDITIONS OF SANTA FE, ARGENTINA

Tytuł:
FACTORS AFFECTING PHENOLOGY OF DIFFERENT Citrus VARIETIES UNDER THE TEMPERATE CLIMATE CONDITIONS OF SANTA FE, ARGENTINA
Autorzy:
Norma Guadalupe Micheloud
Damián César Castro
Marcela Alejandra Buyatti
Paola Maricel Gabriel
Norberto Francisco Gariglio
Temat:
BBCH escala
brotação
floração
frutificação
acumulação térmica
colheita
Plant culture
SB1-1110
Źródło:
Revista Brasileira de Fruticultura, Vol 40, Iss 1 (2018)
Wydawca:
Sociedade Brasileira de Fruticultura, 2018.
Rok publikacji:
2018
Kolekcja:
LCC:Plant culture
Typ dokumentu:
article
Opis pliku:
electronic resource
Język:
English
Spanish; Castilian
Portuguese
ISSN:
1806-9967
0100-2945
Relacje:
http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-29452018000100201&lng=en&tlng=en; https://doaj.org/toc/1806-9967
DOI:
10.1590/0100-29452018315
Dostęp URL:
https://doaj.org/article/ac1c2b7e0418494199cf73c10e395d5e  Link otwiera się w nowym oknie
Numer akcesji:
edsdoj.1c2b7e0418494199cf73c10e395d5e
Czasopismo naukowe
ABSTRACT The aim of this study was to characterize the phenology of different sweet orange, tangerines and tangerine hybrid varieties growing under the temperate climate conditions of Santa Fe Province, Argentina. Phenological stages were observed weekly during five consecutive years using a BBCH (Biologische Bundesanstalt, Bundessortenamt and Chemical industry) scale adapted for Citrus trees. All varieties showed a winter rest period from June to August. ‘New Hall’ and ‘Navelina’ varieties were the first to reach sprouting stage, whereas ‘Okitsu’ was the last. Inception of flowering occurred from August 13th to September 6th; and full bloom from September 12th to October 2nd. Fruit harvest started with the ‘Okitsu’ cultivar in March, and continued over a 7-month period. Interannual variation for inception of sprouting was high (44 days), and sprouting was correlated with both thermal accumulation (above 13ºC) and the amount of solar radiation measured during July (p

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies