Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Morphology, Surface Structure and Water Adsorption Properties of TiO2 Nanoparticles: A Comparison of Different Commercial Samples

Tytuł:
Morphology, Surface Structure and Water Adsorption Properties of TiO2 Nanoparticles: A Comparison of Different Commercial Samples
Autorzy:
Lorenzo Mino
Chiara Negri
Rosangela Santalucia
Giuseppina Cerrato
Giuseppe Spoto
Gianmario Martra
Temat:
OH groups
CO adsorption
surface hydration
Lewis acidity
NIR spectroscopy
FT-IR spectroscopy
Organic chemistry
QD241-441
Źródło:
Molecules, Vol 25, Iss 20, p 4605 (2020)
Wydawca:
MDPI AG, 2020.
Rok publikacji:
2020
Kolekcja:
LCC:Organic chemistry
Typ dokumentu:
article
Opis pliku:
electronic resource
Język:
English
ISSN:
1420-3049
Relacje:
https://www.mdpi.com/1420-3049/25/20/4605; https://doaj.org/toc/1420-3049
DOI:
10.3390/molecules25204605
Dostęp URL:
https://doaj.org/article/da2a142ae7354a55ab00c3dc92b9d697  Link otwiera się w nowym oknie
Numer akcesji:
edsdoj.2a142ae7354a55ab00c3dc92b9d697
Czasopismo naukowe
Water is a molecule always present in the reaction environment in photocatalytic and biomedical applications of TiO2 and a better understanding of its interaction with the surface of TiO2 nanoparticles is crucial to develop materials with improved performance. In this contribution, we first studied the nature and the surface structure of the exposed facets of three commercial TiO2 samples (i.e., TiO2 P25, SX001, and PC105) by electron microscopy and IR spectroscopy of adsorbed CO. The morphological information was then correlated with the water adsorption properties, investigated at the molecular level, moving from multilayers of adsorbed H2O to the monolayer, combining medium- and near-IR spectroscopies. Finally, we assessed in a quantitative way the surface hydration state at different water equilibrium pressures by microgravimetric measurements.
Zaloguj się, aby uzyskać dostęp do pełnego tekstu.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies