Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Przeglądasz jako GOŚĆ
Tytuł pozycji:

Influence of climate variation on phenolic composition and antioxidant capacity of Medicago minima populations

Tytuł :
Influence of climate variation on phenolic composition and antioxidant capacity of Medicago minima populations
Autorzy :
Souhir Kabtni
Dorra Sdouga
Ines Bettaib Rebey
Mattew Save
Neila Trifi-Farah
Marie-Laure Fauconnier
Sonia Marghali
Pokaż więcej
Temat :
Medicine
Science
Źródło :
Scientific Reports, Vol 10, Iss 1, Pp 1-15 (2020)
Wydawca :
Nature Publishing Group, 2020.
Rok publikacji :
2020
Kolekcja :
LCC:Medicine
LCC:Science
Typ dokumentu :
article
Opis pliku :
electronic resource
Język :
English
ISSN :
2045-2322
Relacje :
http://link.springer.com/article/10.1038/s41598-020-65160-4; https://doaj.org/toc/2045-2322
DOI :
10.1038/s41598-020-65160-4
Dostęp URL :
https://doaj.org/article/c2b9761cf46e4bb4bbbd24c418f0fdee
Numer akcesji :
edsdoj.2b9761cf46e4bb4bbbd24c418f0fdee
Czasopismo naukowe
Abstract Medicago minima is a pasture legume that grows almost all over the world. In Tunisia, it occupies various climatic environments and is considered the most abundant annual Medicago plant. However, this species is unconsumed and unused by humans. This study aimed to explore the phytochemical characteristics of Medicago minima selected from different provenances in Tunisia and subsequently investigate the influence of environmental factors on their phenolic composition and antioxidant activity. Therefore, a calorimetric method and DPPH tests provided the total phenolic and total flavonoid contents and antioxidant potential in roots, stems, leaves and seeds. High performance liquid chromatography (HPLC) identified and quantified four phenolic acids and three flavonoids in the studied organs. Roots and leaves showed the greatest phenolic compound content and had high antioxidant activity. Rutin and syringic acid (leaves) represent a characteristic for this species. For each organ, principal component analysis of phenolic profiles showed that the root’s phenolic composition could be an indication of the plant adaptation to even small changes in its environments. Plants originating from a cold climate, higher altitude or semi-arid environment had the highest phenolic compound contents in their organs. Our findings provide useful information for the exploitation of the phenolic compounds in these weeds for the development of environmental sustainability.
Zaloguj się, aby uzyskać dostęp do pełnego tekstu.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies