Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

STATISTICAL ANALYSIS OF THE RESULTS OF TRANS-RESVERATROL CONTENT IN GRAPES OF HYBRID BULGARIAN GRAPE VARIETIES

Tytuł:
STATISTICAL ANALYSIS OF THE RESULTS OF TRANS-RESVERATROL CONTENT IN GRAPES OF HYBRID BULGARIAN GRAPE VARIETIES
Autorzy:
Vanyo HAYGAROV
Tatyana YONCHEVA
Dimitar DIMITROV
Emil TSVETANOV
Temat:
grapes
wine
chemical composition
resveratrol
intraspecific and interspecific hybridization
Food processing and manufacture
TP368-456
Źródło:
Food and Environment Safety, Vol 18, Iss 3, Pp 208-213 (2019)
Wydawca:
Stefan cel Mare University of Suceava, 2019.
Rok publikacji:
2019
Kolekcja:
LCC:Food processing and manufacture
Typ dokumentu:
article
Opis pliku:
electronic resource
Język:
English
ISSN:
2068-6609
2559-6381
Relacje:
http://www.fia.usv.ro/fiajournal/index.php/FENS/article/view/660/613; https://doaj.org/toc/2068-6609; https://doaj.org/toc/2559-6381
Dostęp URL:
https://doaj.org/article/da2e32fe20c041578fb256c7a12a2cd6  Link otwiera się w nowym oknie
Numer akcesji:
edsdoj.2e32fe20c041578fb256c7a12a2cd6
Czasopismo naukowe
A study for statistical analysis of the results of the trans-resveratrol content in grapes of hybrid Bulgarian vine varieties was carried out. The chemical composition of the grapes was analyzed. Excellent technological grapes maturity (194.33 ± 19.13 g/dm3 - 244.00 ± 20.80 g/dm3 of accumulated sugars) was achieved. The detected ranges of titratable acids (5.66 ± 0.25 g/dm3 - 7.05 ± 0.33 g/dm3), tartaric acid (3.04 ± 0.15 g/dm3 - 4.66 ± 0.25 g/dm3), malic acid (4.42 ± 0.27 g/dm3 - 6.33 ± 0.15 g/dm3) and pH (3.24 ± 0.03 - 3.60 ± 0.32) were typical for grapes obtained from vines grown in the region of the Danube Plain, Central Northern Bulgaria. Trans-resveratrol was found in the highest amount (3.52 ± 0.59 mg/dm3) in the Kaylashki rubin grapes. Its content was close to this (3.46 ± 0.40 mg/dm3) of the control variety Pinot Noir. The lowest (1.78 ± 0.17 mg/dm3) was the amount of trans-resveratrol in the grapes of Storgozia variety. The statistical processing divided the varities into two groups (by trans-resveratrol content): the first group had higher trans-resveratrol content and included the varieties Kaylashki Rubin (3.52 ± 0.59 mg/dm3), Bouquet (3.18 ± 0.15mg/dm3) and Pinot Noir (3.46±0.40 mg/dm3); the second group consisting of the varieties Rubin (2.40±0.09 mg/dm3), Trapezitsa (2.30±0.80 mg/dm3) and Storgozia (1.78±0.17 mg/dm3) with lower trans-resveratrol content.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies