Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Turmeric and Its Major Compound Curcumin on Health: Bioactive Effects and Safety Profiles for Food, Pharmaceutical, Biotechnological and Medicinal Applications

Tytuł:
Turmeric and Its Major Compound Curcumin on Health: Bioactive Effects and Safety Profiles for Food, Pharmaceutical, Biotechnological and Medicinal Applications
Autorzy:
Javad Sharifi-Rad
Youssef El Rayess
Alain Abi Rizk
Carmen Sadaka
Raviella Zgheib
Wissam Zam
Simona Sestito
Simona Rapposelli
Katarzyna Neffe-Skocińska
Dorota Zielińska
Bahare Salehi
William N. Setzer
Noura S. Dosoky
Yasaman Taheri
Marc El Beyrouthy
Miquel Martorell
Elise Adrian Ostrander
Hafiz Ansar Rasul Suleria
William C. Cho
Alfred Maroyi
Natália Martins
Temat:
Curcuma longa L.
curcuma
turmeric
spice
curcuminoids
pharmacological effects
Therapeutics. Pharmacology
RM1-950
Źródło:
Frontiers in Pharmacology, Vol 11 (2020)
Wydawca:
Frontiers Media S.A., 2020.
Rok publikacji:
2020
Kolekcja:
LCC:Therapeutics. Pharmacology
Typ dokumentu:
article
Opis pliku:
electronic resource
Język:
English
ISSN:
1663-9812
Relacje:
https://www.frontiersin.org/article/10.3389/fphar.2020.01021/full; https://doaj.org/toc/1663-9812
DOI:
10.3389/fphar.2020.01021
Dostęp URL:
https://doaj.org/article/39d9df3526e6473fa3ea7f24da0ab324  Link otwiera się w nowym oknie
Numer akcesji:
edsdoj.39d9df3526e6473fa3ea7f24da0ab324
Czasopismo naukowe
Curcumin, a yellow polyphenolic pigment from the Curcuma longa L. (turmeric) rhizome, has been used for centuries for culinary and food coloring purposes, and as an ingredient for various medicinal preparations, widely used in Ayurveda and Chinese medicine. In recent decades, their biological activities have been extensively studied. Thus, this review aims to offer an in-depth discussion of curcumin applications for food and biotechnological industries, and on health promotion and disease prevention, with particular emphasis on its antioxidant, anti-inflammatory, neuroprotective, anticancer, hepatoprotective, and cardioprotective effects. Bioavailability, bioefficacy and safety features, side effects, and quality parameters of curcumin are also addressed. Finally, curcumin’s multidimensional applications, food attractiveness optimization, agro-industrial procedures to offset its instability and low bioavailability, health concerns, and upcoming strategies for clinical application are also covered.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies