Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The Effect of Adding the Leaves and Fruits of Morus alba to Rape Honey on Its Antioxidant Properties, Polyphenolic Profile, and Amylase Activity

Tytuł:
The Effect of Adding the Leaves and Fruits of Morus alba to Rape Honey on Its Antioxidant Properties, Polyphenolic Profile, and Amylase Activity
Autorzy:
Monika Tomczyk
Michał Miłek
Ewelina Sidor
Ireneusz Kapusta
Wojciech Litwińczuk
Czesław Puchalski
Małgorzata Dżugan
Temat:
mulberry
honey
antioxidant activity
enzymatic activity
polyphenols
uplc
Organic chemistry
QD241-441
Źródło:
Molecules, Vol 25, Iss 1, p 84 (2019)
Wydawca:
MDPI AG, 2019.
Rok publikacji:
2019
Kolekcja:
LCC:Organic chemistry
Typ dokumentu:
article
Opis pliku:
electronic resource
Język:
English
ISSN:
1420-3049
Relacje:
https://www.mdpi.com/1420-3049/25/1/84; https://doaj.org/toc/1420-3049
DOI:
10.3390/molecules25010084
Dostęp URL:
https://doaj.org/article/c3a779dc377c4096984681d2b1b79005  Link otwiera się w nowym oknie
Numer akcesji:
edsdoj.3a779dc377c4096984681d2b1b79005
Czasopismo naukowe
Two various species of mulberry (Morus sp.) were selected to enrich rape honey with dried leaves or lyophilized fruits (4% w/v). Finally, fruits and leaves of the ‘Ukraińska’ clone were introduced into the honey during creaming in concentrations from 1 to 4% w/v. The total phenolic content, antioxidant activity, anthocyanins content, and polyphenolic profile were tested in plant extracts and enriched honeys. Moreover, α-glucosidase, β-galactosidase, and diastase activities were investigated in honeys. For mulberry extracts, chlorogenic acid isomers and rutin were considered main antioxidant compounds. The antioxidant activity of honey enriched with mulberry leaves increased even more than 50 times, due to introducing numerous phenolic acids and flavonoid glycosides. A significant decrease in the diastase activity in honey depending on the content of added mulberry leaves (almost 50% decrease in the case of 4% addition) was found, suggesting the inhibitory effect of honey with mulberry leaves against carbohydrate hydrolyzing enzymes.
Zaloguj się, aby uzyskać dostęp do pełnego tekstu.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies