Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Pengaruh Gelombang Mikro terhadap Kualitas Hasil Minyak Atsiri Jahe (Zingiber officinale) dengan Hidrodistilasi

Tytuł:
Pengaruh Gelombang Mikro terhadap Kualitas Hasil Minyak Atsiri Jahe (Zingiber officinale) dengan Hidrodistilasi
Autorzy:
Bambang Dwi Argo
Febriyanti Ariska Amaliyah
Temat:
microwave
ginger
essential oil
zingiberene
Agriculture (General)
S1-972
Technology (General)
T1-995
Źródło:
Agritech, Vol 40, Iss 4, Pp 332-339 (2021)
Wydawca:
Universitas Gadjah Mada, 2021.
Rok publikacji:
2021
Kolekcja:
LCC:Agriculture (General)
LCC:Technology (General)
Typ dokumentu:
article
Opis pliku:
electronic resource
Język:
English
Indonesian
ISSN:
0216-0455
2527-3825
Relacje:
https://jurnal.ugm.ac.id/agritech/article/view/40651; https://doaj.org/toc/0216-0455; https://doaj.org/toc/2527-3825
DOI:
10.22146/agritech.40651
Dostęp URL:
https://doaj.org/article/3af371a8e0fe4c129496e8ce1ed91d42  Link otwiera się w nowym oknie
Numer akcesji:
edsdoj.3af371a8e0fe4c129496e8ce1ed91d42
Czasopismo naukowe
Essential oil commodity is one form of strategic export product that has high economic value, one of which is ginger essential oil. The optimal method of extraction ginger essential oil is still a research topic in an effort to increase its quantity and quality. The purpose of this research is to obtain the optimal heating process parameters with microwave. Ginger essential oil produced by hydro-distillation and microwave pretreatment with 100 and 180 W of maximum output and 1, 2, 3, 4, and 5 min of pretreatment duration. Parameters of essential oil obtained were evaluated, i.e. yield, density, refractive index; total acid number, and zingiberene content. The results indicated that microwave pretreatment with 100 W and 2 min as the best microwave pretreatment combination. The combination produced ginger essential oil with 1.364% of yield, 0.889 g/mL of density, 1.49 of refraction index, 1,5 of total acid number, and 24.7% of zingiberene content. The parameters of the microwave heating process as pretreatment have succeeded in producing ginger essential oil with better quantity and quality.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies