Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

International Analysis of the Nutritional Content and a Review of Health Benefits of Non-Dairy Plant-Based Beverages

Tytuł:
International Analysis of the Nutritional Content and a Review of Health Benefits of Non-Dairy Plant-Based Beverages
Autorzy:
Winston J. Craig
Ujué Fresán
Temat:
plant-based non-dairy beverages
plant-based milks
nutrient composition
fortification
calcium
vitamin D
Nutrition. Foods and food supply
TX341-641
Źródło:
Nutrients, Vol 13, Iss 842, p 842 (2021)
Wydawca:
MDPI AG, 2021.
Rok publikacji:
2021
Kolekcja:
LCC:Nutrition. Foods and food supply
Typ dokumentu:
article
Opis pliku:
electronic resource
Język:
English
ISSN:
2072-6643
Relacje:
https://www.mdpi.com/2072-6643/13/3/842; https://doaj.org/toc/2072-6643
DOI:
10.3390/nu13030842
Dostęp URL:
https://doaj.org/article/e42316287b98452186eace5ec2f63cb9  Link otwiera się w nowym oknie
Numer akcesji:
edsdoj.42316287b98452186eace5ec2f63cb9
Czasopismo naukowe
Concerns about environmental impact and sustainability, animal welfare, and personal health issues have fueled consumer demand for dairy alternatives. The aim of this study was to conduct a cross-sectional survey of plant-based non-dairy beverages from three different continents (USA, Australia, and Western Europe) to assess their nutritional content and health profile. A total of 148 non-dairy beverages were analyzed from the nutrition label and ingredients listed on the commercial package or from the information located on the website of the manufacturer or retailer. The different types of beverages were extracts of nuts or seeds (n = 49), grains (n = 38), legumes (n = 36), coconut (n = 10), and mixed blends (n = 15). On average, the plant-based beverages generally scored well in terms of not containing high levels of sodium, saturated fat, or calories. Over half of the beverages were fortified with calcium to levels equal to or greater than that of dairy milk. The protein content varied from 0 to 10 g/serving. Levels of vitamin D and B12 fortification were quite low. Consumers should be informed of the nutritional profile and potential health benefits of plant-based dairy alternatives as the nutritional content can vary greatly between the different types of beverages.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies