Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Acute Effects of Cheddar Cheese Consumption on Circulating Amino Acids and Human Skeletal Muscle

Tytuł:
Acute Effects of Cheddar Cheese Consumption on Circulating Amino Acids and Human Skeletal Muscle
Autorzy:
Naomi M.M.P. de Hart
Ziad S. Mahmassani
Paul T. Reidy
Joshua J. Kelley
Alec I. McKenzie
Jonathan J. Petrocelli
Michael J. Bridge
Lisa M. Baird
Eric D. Bastian
Loren S. Ward
Michael T. Howard
Micah J. Drummond
Temat:
dairy
ribo-seq
muscle protein synthesis
anabolism
insulin
Nutrition. Foods and food supply
TX341-641
Źródło:
Nutrients, Vol 13, Iss 2, p 614 (2021)
Wydawca:
MDPI AG, 2021.
Rok publikacji:
2021
Kolekcja:
LCC:Nutrition. Foods and food supply
Typ dokumentu:
article
Opis pliku:
electronic resource
Język:
English
ISSN:
2072-6643
Relacje:
https://www.mdpi.com/2072-6643/13/2/614; https://doaj.org/toc/2072-6643
DOI:
10.3390/nu13020614
Dostęp URL:
https://doaj.org/article/4455e75b075a4faaac16ed4f8b5dc951  Link otwiera się w nowym oknie
Numer akcesji:
edsdoj.4455e75b075a4faaac16ed4f8b5dc951
Czasopismo naukowe
Cheddar cheese is a protein-dense whole food and high in leucine content. However, no information is known about the acute blood amino acid kinetics and protein anabolic effects in skeletal muscle in healthy adults. Therefore, we conducted a crossover study in which men and women (n = 24; ~27 years, ~23 kg/m2) consumed cheese (20 g protein) or an isonitrogenous amount of milk. Blood and skeletal muscle biopsies were taken before and during the post absorptive period following ingestion. We evaluated circulating essential and non-essential amino acids, insulin, and free fatty acids and examined skeletal muscle anabolism by mTORC1 cellular localization, intracellular signaling, and ribosomal profiling. We found that cheese ingestion had a slower yet more sustained branched-chain amino acid circulation appearance over the postprandial period peaking at ~120 min. Cheese also modestly stimulated mTORC1 signaling and increased membrane localization. Using ribosomal profiling we found that, though both milk and cheese stimulated a muscle anabolic program associated with mTORC1 signaling that was more evident with milk, mTORC1 signaling persisted with cheese while also inducing a lower insulinogenic response. We conclude that Cheddar cheese induced a sustained blood amino acid and moderate muscle mTORC1 response yet had a lower glycemic profile compared to milk.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies