Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Karakteristik Fisik, Kimia, dan Fungsional Pati Ubi Banggai Asetat pada Berbagai Variasi Waktu Reaksi

Tytuł:
Karakteristik Fisik, Kimia, dan Fungsional Pati Ubi Banggai Asetat pada Berbagai Variasi Waktu Reaksi
Autorzy:
If'all If'all
Asriani Hasanuddin
Abdul Rahim
Syahraeni Kadir
Temat:
acetylation
banggai acetate yam starch
degree of substitution
reaction time
Agriculture (General)
S1-972
Technology (General)
T1-995
Źródło:
Agritech, Vol 40, Iss 4, Pp 340-347 (2021)
Wydawca:
Universitas Gadjah Mada, 2021.
Rok publikacji:
2021
Kolekcja:
LCC:Agriculture (General)
LCC:Technology (General)
Typ dokumentu:
article
Opis pliku:
electronic resource
Język:
English
Indonesian
ISSN:
0216-0455
2527-3825
Relacje:
https://jurnal.ugm.ac.id/agritech/article/view/48983; https://doaj.org/toc/0216-0455; https://doaj.org/toc/2527-3825
DOI:
10.22146/agritech.48983
Dostęp URL:
https://doaj.org/article/dc4b02e5709c47ab9a24bb5138fdc6f0  Link otwiera się w nowym oknie
Numer akcesji:
edsdoj.4b02e5709c47ab9a24bb5138fdc6f0
Czasopismo naukowe
Banggai yam plant (endemic in Banggai Kepulauan Regency) is a potential raw material in production of modified starch. The one of techniques to increase the value of starch is modification of starch by acetylation method. This study objectives to determine the physical, chemical and functional characteristics of Banggai acetate yam starch at various reaction times. The study used a Completely Randomized Design with treatment time reaction (T), namely T1: 30 min, T2: 35 min, T3: 40 min, T4: 45 min, T5: 50 min, T6: 55 min. This study was conducted to determine the characteristics of yam acetate starch, which includes percent acetyl, degree of substitution, water and oil holding capacity (WHC/OHC), flammability, solubility, moisture content, ash, fat, protein, starch and amylose starch. The results showed that the longer reaction time under certain conditions will increase the acetyl percent, degree of substitution, WHC, OHC, flareability, solubility but reduce levels of fat, water, ash, fat, protein, starch and amylose starch, yam acetate. In this study at the best reaction time is (50 min), gives the acetyl percent 8.658% and substitution degree of 0.356, the value of WHC, OHC, Swelling ratio and solubility of 32.21%, 30.21%, 1.98 g/g, and 19.17% respectively.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies