Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Influence of Indole-3-Acetic Acid and Gibberellic Acid on Phenylpropanoid Accumulation in Common Buckwheat (Fagopyrum esculentum Moench) Sprouts

Tytuł:
Influence of Indole-3-Acetic Acid and Gibberellic Acid on Phenylpropanoid Accumulation in Common Buckwheat (Fagopyrum esculentum Moench) Sprouts
Autorzy:
Chang Ha Park
Hyeon Ji Yeo
Yun Ji Park
Abubaker M. A. Morgan
Mariadhas Valan Arasu
Naif Abdullah Al-Dhabi
Sang Un Park
Temat:
indole-3-acetic acid
gibberellic acid
phenylpropanoid
common buckwheat
Fagopyrum esculentum Moench
Organic chemistry
QD241-441
Źródło:
Molecules, Vol 22, Iss 3, p 374 (2017)
Wydawca:
MDPI AG, 2017.
Rok publikacji:
2017
Kolekcja:
LCC:Organic chemistry
Typ dokumentu:
article
Opis pliku:
electronic resource
Język:
English
ISSN:
1420-3049
Relacje:
http://www.mdpi.com/1420-3049/22/3/374; https://doaj.org/toc/1420-3049
DOI:
10.3390/molecules22030374
Dostęp URL:
https://doaj.org/article/4e3dfb455a234c7a99acb74f5b8bc76b  Link otwiera się w nowym oknie
Numer akcesji:
edsdoj.4e3dfb455a234c7a99acb74f5b8bc76b
Czasopismo naukowe
We investigated the effects of natural plant hormones, indole-3-acetic (IAA) acid and gibberellic acid (GA), on the growth parameters and production of flavonoids and other phenolic compounds in common buckwheat sprouts. A total of 17 phenolic compounds were identified using liquid chromatography-mass spectrometry (LC-MS) analysis. Among these, seven compounds (4-hydroxybenzoic acid, catechin, chlorogenic acid, caffeic acid, epicatechin, rutin, and quercetin) were quantified by high-performance liquid chromatography (HPLC) after treating the common buckwheat sprouts with different concentrations of the hormones IAA and GA. At a concentration of 0.5 mg/L, both IAA and GA exhibited the highest levels of growth parameters (shoot length, root length, and fresh weight). The HPLC analysis showed that the treatment of sprouts with IAA at concentrations ranging from 0.1 to 1.0 mg/L produced higher or comparable levels of the total phenolic compounds than the control sprout and enhanced the production of rutin. Similarly, the supplementation with 0.1 and 0.5 mg/L GA increased the content of rutin in buckwheat sprouts. Our results suggested that the treatment with optimal concentrations of IAA and GA enhanced the growth parameters and accumulation of flavonoids and other phenolic compounds in buckwheat sprouts.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies