Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

α-Glucosidase Inhibitory Activity-guided Identification of Compounds from Clerodendrum bungei Steud by HPLC-ESI- QTOF-MS/MS

Tytuł:
α-Glucosidase Inhibitory Activity-guided Identification of Compounds from Clerodendrum bungei Steud by HPLC-ESI- QTOF-MS/MS
Autorzy:
Huang Xiao-Long
Wan Dan
Shu Jun
Fang Liang-Zi
Zou Du-Zhun
Zhang Shui-Han
Temat:
Medicine
Other systems of medicine
RZ201-999
Źródło:
Digital Chinese Medicine, Vol 2, Iss 1, Pp 41-49 (2019)
Wydawca:
KeAi Communications Co., Ltd., 2019.
Rok publikacji:
2019
Kolekcja:
LCC:Medicine
LCC:Other systems of medicine
Typ dokumentu:
article
Opis pliku:
electronic resource
Język:
English
ISSN:
2589-3777
Relacje:
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2589377719300801; https://doaj.org/toc/2589-3777
DOI:
10.1016/j.dcmed.2019.05.005
Dostęp URL:
https://doaj.org/article/50a194a59ce449babccfa056792fd349  Link otwiera się w nowym oknie
Numer akcesji:
edsdoj.50a194a59ce449babccfa056792fd349
Czasopismo naukowe
Objective: To identify the compounds with α-glucosidase inhibitory activity from Clerodendrum bungei Steud (Chou Mu Dan, 臭牡丹) using HPLC-ESI-QTOF-MS/MS. Methods: The ethanol extracts of Clerodendrum bungei Steud (Chou Mu Dan, 臭牡丹) were partitioned with petroleum ether, ethyl acetate, n-butanol, and water. The assay for α-glucosidase inhibitory activity revealed strong α-glucosidase inhibitory activity in the ethyl acetate fraction, and the bioactive compounds present in this fraction were identified by the HPLC- ESI-QTOF-MS/MS method. Results: A total of 29 compounds were determined, among the identified bioactive components; these included 12 phenylethanoid glycosides (compounds 5, 6, 12-17, 20-22, 24), 7 flavonoids (compounds 10, 19, 23, 25-28), 5 phenolic acids (compounds 2-4, 7, 9), and 5 other compounds. Compounds 2-4, 7, 9-10, 12-13, 15, 19, and 26, with a potential α-glucosidase inhibitory activity, have been reported previously. Conclusions: Our results show that the methodology used in this study is feasible, credible, and rapid in identifying known compounds and also for characterizing new natural α- glucosidase inhibitory candidates from Clerodendrum bungei Steud (Chou Mu Dan, 臭牡丹). Keywords: α-glucosidase inhibitor, Clerodendrum bungei Steud (Chou Mu Dan, 臭, 牡,丹), HPLC-ESI-QTOF-MS/MS

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies