Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Przeglądasz jako GOŚĆ
Tytuł pozycji:

Phytochemical Characterization and Effect of Cagaita Leaf Extracts on Aspergillus Sp.

Tytuł :
Phytochemical Characterization and Effect of Cagaita Leaf Extracts on Aspergillus Sp.
Autorzy :
Rafael Pozzi Malheiros
Florisvalda da Silva Santos
Luciana Lucas Machado
Ana Maria Mapeli
Pokaż więcej
Temat :
Eugenia dysenterica
secondary metabolites
storage fungi
Forestry
SD1-669.5
Źródło :
Floresta e Ambiente, Vol 26, Iss 2 (2019)
Wydawca :
Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro, 2019.
Rok publikacji :
2019
Kolekcja :
LCC:Forestry
Typ dokumentu :
article
Opis pliku :
electronic resource
Język :
English
Portuguese
ISSN :
2179-8087
Relacje :
http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S2179-80872019000200102&lng=en&tlng=en; https://doaj.org/toc/2179-8087
DOI :
10.1590/2179-8087.002917
Dostęp URL :
https://doaj.org/article/553e279748614208b9c95eadddf15014
Numer akcesji :
edsdoj.553e279748614208b9c95eadddf15014
Czasopismo naukowe
ABSTRACT Fungi of the genus Aspergillus may promote damage to the physiological quality of forest seeds, and plant extracts have been used to control microflora associated with these seeds. Thus, the aim of the present work was to perform the phytochemical characterization of ethanolic and aqueous extracts obtained from Eugenia dysenterica leaves (cagaita), as well as to evaluate the effect of these extracts on the development of Aspergillus sp. isolated from Hymenaea stigonocarpa seeds (jatobá-do-cerrado). For this, qualitative phytochemical analysis of extracts was carried out and their effect on Aspergillus sp mycelial growth, sporulation and spore germination was evaluated. As a result, phenols, hydrolysable tannins, flavonols, flavanones, xanthones, flavones, free steroids and saponins were found in both extracts, which could be used in the search for new antifungal compounds in the treatment of stored forest seeds, since extracts have secondary compounds that allow inhibiting Aspergillus sp mycelial growth.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies