Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Mathematic Modeling for Optimum Conditions on Aflatoxin B1 Degradation by the Aerobic Bacterium Rhodococcus erythropolis

Tytuł:
Mathematic Modeling for Optimum Conditions on Aflatoxin B1 Degradation by the Aerobic Bacterium Rhodococcus erythropolis
Autorzy:
Jiujiang Yu
Shihua Shan
Bin Guan
Chunjuan Li
Cuiping Zhai
Qing Kong
Temat:
Rhodococcus erythropolis
degradation efficiency
optimization
Plackett–
Burman design
central composite design
response surface methodology
aflatoxins
Medicine
Źródło:
Toxins, Vol 4, Iss 11, Pp 1181-1195 (2012)
Wydawca:
MDPI AG, 2012.
Rok publikacji:
2012
Kolekcja:
LCC:Medicine
Typ dokumentu:
article
Opis pliku:
electronic resource
Język:
English
ISSN:
2072-6651
Relacje:
http://www.mdpi.com/2072-6651/4/11/1181; https://doaj.org/toc/2072-6651
DOI:
10.3390/toxins4111181
Dostęp URL:
https://doaj.org/article/7996cdb8b5854fe28e75684abbcde2e2  Link otwiera się w nowym oknie
Numer akcesji:
edsdoj.7996cdb8b5854fe28e75684abbcde2e2
Czasopismo naukowe
Response surface methodology was employed to optimize the degradation conditions of AFB1 by Rhodococcus erythropolis in liquid culture. The most important factors that influence the degradation, as identified by a two-level Plackett-Burman design with six variables, were temperature, pH, liquid volume, inoculum size, agitation speed and incubation time. Central composite design (CCD) and response surface analysis were used to further investigate the interactions between these variables and to optimize the degradation efficiency of R. erythropolis based on a second-order model. The results demonstrated that the optimal parameters were: temperature, 23.2 °C; pH, 7.17; liquid volume, 24.6 mL in 100-mL flask; inoculum size, 10%; agitation speed, 180 rpm; and incubation time, 81.9 h. Under these conditions, the degradation efficiency of R. erythropolis could reach 95.8% in liquid culture, which was increased by about three times as compared to non-optimized conditions. The result by mathematic modeling has great potential for aflatoxin removal in industrial fermentation such as in food processing and ethanol production.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies