Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

HESS Opinions: Unsaturated infiltration – the need for a reconsideration of historical misconceptions

Tytuł:
HESS Opinions: Unsaturated infiltration – the need for a reconsideration of historical misconceptions
Autorzy:
P. F. Germann
Temat:
Technology
Environmental technology. Sanitary engineering
TD1-1066
Geography. Anthropology. Recreation
Environmental sciences
GE1-350
Źródło:
Hydrology and Earth System Sciences, Vol 25, Pp 1097-1101 (2021)
Wydawca:
Copernicus Publications, 2021.
Rok publikacji:
2021
Kolekcja:
LCC:Technology
LCC:Environmental technology. Sanitary engineering
LCC:Geography. Anthropology. Recreation
LCC:Environmental sciences
Typ dokumentu:
article
Opis pliku:
electronic resource
Język:
English
ISSN:
1097-2021
1027-5606
1607-7938
Relacje:
https://hess.copernicus.org/articles/25/1097/2021/hess-25-1097-2021.pdf; https://doaj.org/toc/1027-5606; https://doaj.org/toc/1607-7938
DOI:
10.5194/hess-25-1097-2021
Dostęp URL:
https://doaj.org/article/8dcae89aef5f4915ad24a37966b4c88e  Link otwiera się w nowym oknie
Numer akcesji:
edsdoj.8dcae89aef5f4915ad24a37966b4c88e
Czasopismo naukowe
Briggs (1897) deduced capillary flow from deviation of the equilibrium between capillarity and gravity. Richards (1931) raised capillary flow to an unproven soil hydrological dogma. Attempts to correct the dogma led to concepts of non-equilibrium flow, macropore flow, and preferential flow during infiltration. Viscous film flow is proposed as an alternative approach to capillarity-driven flow during unsaturated infiltration.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies