Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Objective understanding of the Nutri-score front-of-pack label by European consumers and its effect on food choices: an online experimental study

Tytuł:
Objective understanding of the Nutri-score front-of-pack label by European consumers and its effect on food choices: an online experimental study
Autorzy:
Manon Egnell
Zenobia Talati
Pilar Galan
Valentina A. Andreeva
Stefanie Vandevijvere
Marion Gombaud
Louise Dréano-Trécant
Serge Hercberg
Simone Pettigrew
Chantal Julia
Temat:
Front-of-pack nutrition label
Objective understanding
Food choices
European consumers
Nutritional diseases. Deficiency diseases
RC620-627
Public aspects of medicine
RA1-1270
Źródło:
International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity, Vol 17, Iss 1, Pp 1-13 (2020)
Wydawca:
BMC, 2020.
Rok publikacji:
2020
Kolekcja:
LCC:Nutritional diseases. Deficiency diseases
LCC:Public aspects of medicine
Typ dokumentu:
article
Opis pliku:
electronic resource
Język:
English
ISSN:
1479-5868
Relacje:
http://link.springer.com/article/10.1186/s12966-020-01053-z; https://doaj.org/toc/1479-5868
DOI:
10.1186/s12966-020-01053-z
Dostęp URL:
https://doaj.org/article/8e2b6bcad9bd4c77b8d88ff4be26e57f  Link otwiera się w nowym oknie
Numer akcesji:
edsdoj.8e2b6bcad9bd4c77b8d88ff4be26e57f
Czasopismo naukowe
Abstract Background The effectiveness of Front-of-Pack nutrition Labels (FoPLs) may be influenced by national context. In light of the ongoing efforts to harmonize FoPLs across Europe, this study aimed to compare the effectiveness of five FoPLs (Health Star Rating system, Multiple Traffic Lights, Nutri-Score, Reference Intakes, Warning symbols) on consumer understanding and food choice in 12 European countries. Methods In 2018–2019, for three food categories, approximately 1000 participants per country were asked to select which food they would prefer to purchase between three products with distinct nutritional quality profiles, and then to rank the products by nutritional quality. Participants (N = 12,391 in total) completed these tasks first with no FoPL and then, after randomization to one of the five FoPLs, with a FoPL on the food packages. Associations between FoPLs and change in (i) nutritional quality of food choices and (ii) ability to correctly rank the products by nutritional quality were assessed with logistic regression models adjusted for sociodemographic and lifestyle characteristics of participants, conducted overall and by country. Findings Compared with the Reference Intakes, the Nutri-Score (OR = 3.23[2.75–3.81]; p
Zaloguj się, aby uzyskać dostęp do pełnego tekstu.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies