Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Dietary supplemental synbiotic – yucca extract compound preparation modulates production performance, immune status and faecal microflora diversity in laying hens

Tytuł:
Dietary supplemental synbiotic – yucca extract compound preparation modulates production performance, immune status and faecal microflora diversity in laying hens
Autorzy:
Dan Song
Weiwei Wang
Bingxu Chen
Aike Li
Ge Song
Junlin Cheng
Lin Qiao
Ronghua Zhu
Yuna Min
Temat:
Synbiotic – yucca extract compound preparation
production performance
immunity
faecal microbiota
laying hen
Agriculture (General)
S1-972
Immunologic diseases. Allergy
RC581-607
Źródło:
Food and Agricultural Immunology, Vol 33, Iss 1, Pp 360-376 (2022)
Wydawca:
Taylor & Francis Group, 2022.
Rok publikacji:
2022
Kolekcja:
LCC:Agriculture (General)
LCC:Immunologic diseases. Allergy
Typ dokumentu:
article
Opis pliku:
electronic resource
Język:
English
ISSN:
09540105
1465-3443
0954-0105
Relacje:
https://doaj.org/toc/0954-0105; https://doaj.org/toc/1465-3443
DOI:
10.1080/09540105.2022.2080187
Dostęp URL:
https://doaj.org/article/935813b4bf1049728ffbd1575088dddd  Link otwiera się w nowym oknie
Numer akcesji:
edsdoj.935813b4bf1049728ffbd1575088dddd
Czasopismo naukowe
This research was designed to assess the influence of a synbiotic – yucca extract compound preparation (MCC) on production performance, faecal microbiota and immune in laying hens. A total of 180, 27-week-old healthy Hy-Line Brown laying hens were divided into 2 treatments with 6 replicates (15 birds/per replicates), including control group (CN), and treatment group with 3.34 g MCC/kg diet (MCC). The results revealed that supplementation of MCC in diet resulted in a greater laying rate in hens. The concentrations of serum IL-2, IL-6 and TNF-α were lower than CN group, whereas the concentrations of IgG and IL-10 in serum were higher in the MCC group. Furthermore, at the genus levels, the abundance of Romboutsia, and Helicobacter was lower, however, the abundance of Lactobacillus was higher when the hens were fed MCC. Therefore, the addition of MCC positively impacted the production performance, immune and faecal microbial diversity of laying hens.
Zaloguj się, aby uzyskać dostęp do pełnego tekstu.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies