Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Bovine Hemoglobin Enzymatic Hydrolysis by a New Ecoefficient Process—Part I: Feasibility of Electrodialysis with Bipolar Membrane and Production of Neokyotorphin (α137-141)

Tytuł:
Bovine Hemoglobin Enzymatic Hydrolysis by a New Ecoefficient Process—Part I: Feasibility of Electrodialysis with Bipolar Membrane and Production of Neokyotorphin (α137-141)
Autorzy:
Mira Abou-Diab
Jacinthe Thibodeau
Barbara Deracinois
Christophe Flahaut
Ismail Fliss
Pascal Dhulster
Naima Nedjar
Laurent Bazinet
Temat:
bovine hemoglobin
electrodialysis with bipolar membrane
enzymatic hydrolysis
neokyotorphin
peptides
membrane fouling
Chemical technology
TP1-1185
Chemical engineering
TP155-156
Źródło:
Membranes, Vol 10, Iss 10, p 257 (2020)
Wydawca:
MDPI AG, 2020.
Rok publikacji:
2020
Kolekcja:
LCC:Chemical technology
LCC:Chemical engineering
Typ dokumentu:
article
Opis pliku:
electronic resource
Język:
English
ISSN:
2077-0375
Relacje:
https://www.mdpi.com/2077-0375/10/10/257; https://doaj.org/toc/2077-0375
DOI:
10.3390/membranes10100257
Dostęp URL:
https://doaj.org/article/93f6422231244d3b8840be252f2efc32  Link otwiera się w nowym oknie
Numer akcesji:
edsdoj.93f6422231244d3b8840be252f2efc32
Czasopismo naukowe
Neokyotorphin (α137-141) is recognized as an antimicrobial peptide and a natural meat preservative. It is produced by conventional enzymatic hydrolysis of bovine hemoglobin, a major component of cruor, a by-product of slaughterhouses. However, during conventional hydrolysis, chemical agents are necessary to adjust and regulate the pH of the protein solution and the mineral salt content of the final hydrolysate is consequently high. To produce this peptide of interest without chemical agents and with a low salt concentration, electrodialysis with bipolar membrane (EDBM), an electromembrane process recognized as a green process, with two different membrane configurations (cationic (MCP) and anionic (AEM) membranes) was investigated. Hydrolysis in EDBM showed the same enzymatic mechanism, “Zipper”, and allowed the generation of α137-141 in the same concentration as observed in conventional hydrolysis (control). EDBM-MCP allowed the production of hydrolysates containing a low concentration of mineral salts but with fouling formation on MCP, while EDBM-AEM allowed the production of hydrolysates without fouling but with a similar salt concentration than the control. To the best of our knowledge, this was the first time that EDBM was demonstrated as a feasible and innovative technology to produce peptide hydrolysates from enzymatic hydrolysis.
Zaloguj się, aby uzyskać dostęp do pełnego tekstu.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies