Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The Decopperization and Coagulation by Use the Carbon-N-Ox Method

Tytuł:
The Decopperization and Coagulation by Use the Carbon-N-Ox Method
Autorzy:
Bydałek A.W.
Migas P.
Wołczyński W.
Karwan-Baczewska J.
Temat:
crystals morphology
calcium compounds
copper slag
salts
Mining engineering. Metallurgy
TN1-997
Materials of engineering and construction. Mechanics of materials
TA401-492
Źródło:
Archives of Metallurgy and Materials, Vol 62, Iss 4, Pp 2375-2380 (2017)
Wydawca:
Polish Academy of Sciences, 2017.
Rok publikacji:
2017
Kolekcja:
LCC:Mining engineering. Metallurgy
LCC:Materials of engineering and construction. Mechanics of materials
Typ dokumentu:
article
Opis pliku:
electronic resource
Język:
English
ISSN:
2300-1909
Relacje:
http://www.degruyter.com/view/j/amm.2017.62.issue-4/amm-2017-0350/amm-2017-0350.xml?format=INT; https://doaj.org/toc/2300-1909
DOI:
10.1515/amm-2017-0350
Dostęp URL:
https://doaj.org/article/9c66c47ca42b438394febb4c2e947c5b  Link otwiera się w nowym oknie
Numer akcesji:
edsdoj.9c66c47ca42b438394febb4c2e947c5b
Czasopismo naukowe
This paper discusses the impact of complex chemical reagents during the process of decopperisation of slag. The beneficial effect of carbide response factors with the participation of nitrogen was indicated as well as the role of stimulators surfactants. Based on the results of the research the basic structure of the slag during decopperisation was systematized. The effects of coagulation of droplets of copper in the slag were shown in this paper.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies