Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Estimation of the Burden of Iron Deficiency Anemia in France from Iron Intake: Methodological Approach

Tytuł:
Estimation of the Burden of Iron Deficiency Anemia in France from Iron Intake: Methodological Approach
Autorzy:
Juliana De Oliveira Mota
Patrick Tounian
Sandrine Guillou
Fabrice Pierre
Jeanne-Marie Membré
Temat:
iron deficiency
anemia
risk assessment
probabilistic model
second-order Monte Carlo simulation
DALY
Nutrition. Foods and food supply
TX341-641
Źródło:
Nutrients, Vol 11, Iss 9, p 2045 (2019)
Wydawca:
MDPI AG, 2019.
Rok publikacji:
2019
Kolekcja:
LCC:Nutrition. Foods and food supply
Typ dokumentu:
article
Opis pliku:
electronic resource
Język:
English
ISSN:
2072-6643
Relacje:
https://www.mdpi.com/2072-6643/11/9/2045; https://doaj.org/toc/2072-6643
DOI:
10.3390/nu11092045
Dostęp URL:
https://doaj.org/article/e9fb638b96e24d7bb6c41786f2cf1628  Link otwiera się w nowym oknie
Numer akcesji:
edsdoj.9fb638b96e24d7bb6c41786f2cf1628
Czasopismo naukowe
Dietary iron deficiency (ID) is the first nutritional deficiency in the world, in terms of disability adjusted life years (DALY). This nutritional deficiency may lead to anemia, especially among children, adolescents, and adult women. The aim of this study was to build an original probabilistic model to quantitatively assess the ID, the iron deficiency anemia (IDA) and the subsequent health burden in France expressed in DALY, per age class and gender. The model considered the distribution of absorbed iron intake, the iron requirement distribution established by the European Food Safety Authority and the iron status in France. Uncertainty due to lack of data and variability due to biological diversity were taken into account and separated using a second-order Monte Carlo procedure. A total of 1290 (95% CI = 1230−1350) IDA cases corresponding to 16 (95% CI = 11−20) DALY were estimated per 100,000 individuals per year. The major contributors to IDA burden were menstruating females aged from 25 to 44 years old. Then, a consumption scenario was built with ground beef as intake, an increase in red meat consumption to 100 g/d would not eliminate entirely the IDA burden. The quantitative methodology applied here for France could be reused for other populations.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies