Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Hagedorn temperature and physics of black holes

Tytuł:
Hagedorn temperature and physics of black holes
Autorzy:
Zakharov V.I.
Mertens Thomas G.
Verschelde Henri
Temat:
Physics
QC1-999
Źródło:
EPJ Web of Conferences, Vol 126, p 02032 (2016)
Wydawca:
EDP Sciences, 2016.
Rok publikacji:
2016
Kolekcja:
LCC:Physics
Typ dokumentu:
article
Opis pliku:
electronic resource
Język:
English
ISSN:
2100-014X
Relacje:
https://doaj.org/toc/2100-014X
DOI:
10.1051/epjconf/201612602032
Dostęp URL:
https://doaj.org/article/ceb03f341eaf4f11acb2eac938db0bfe  Link otwiera się w nowym oknie
Numer akcesji:
edsdoj.b03f341eaf4f11acb2eac938db0bfe
Czasopismo naukowe
A mini-review devoted to some implications of the Hagedorn temperature for black hole physics. The existence of a limiting temperature is a generic feature of string models. The Hagedorn temperature was introduced first in the context of hadronic physics. Nowadays, the emphasis is shifted to fundamental strings which might be a necessary ingredient to obtain a consistent theory of black holes. The point is that, in field theory, the local temperature close to the horizon could be arbitrarily high, and this observation is difficult to reconcile with the finiteness of the entropy of black holes. After preliminary remarks, we review our recent attempt to evaluate the entropy of large black holes in terms of fundamental strings. We also speculate on implications for dynamics of large-Nc gauge theories arising within holographic models.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies