Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

DYSPHAGIA TOWARDS NUTRIENT INTAKE AND MALNUTRITION CASE IN STROKE PATIENTS: LITERATURE REVIEW

Tytuł:
DYSPHAGIA TOWARDS NUTRIENT INTAKE AND MALNUTRITION CASE IN STROKE PATIENTS: LITERATURE REVIEW
Autorzy:
Hafika Yunisari Pradina
Ria Ambarwati
Temat:
dysphagia
nutrient intake
malnutrition
stroke
Nursing
RT1-120
Nutritional diseases. Deficiency diseases
RC620-627
Źródło:
Jurnal Riset Kesehatan, Vol 9, Iss 2, Pp 118-126 (2020)
Wydawca:
UPPM, Poltekkes Kemenkes Semarang, 2020.
Rok publikacji:
2020
Kolekcja:
LCC:Nursing
LCC:Nutritional diseases. Deficiency diseases
Typ dokumentu:
article
Opis pliku:
electronic resource
Język:
Indonesian
ISSN:
2252-5068
2461-1026
Relacje:
http://ejournal.poltekkes-smg.ac.id/ojs/index.php/jrk/article/view/6072; https://doaj.org/toc/2252-5068; https://doaj.org/toc/2461-1026
DOI:
10.31983/jrk.v9i2.6072
Dostęp URL:
https://doaj.org/article/db48ee5102004f1683d8dd5ddf49346a  Link otwiera się w nowym oknie
Numer akcesji:
edsdoj.b48ee5102004f1683d8dd5ddf49346a
Czasopismo naukowe
Dysphagia is one of the most important clinical manifestations of stroke and can pose a greater risk of malnutrition for patients during and after hospitalization. The purpose of this research is to review the literature about dysphagia on nutrient intake and malnutrition case in stroke patients. Type of the research is literature review which consist of journals cited the incidence of stroke patients suffered Dysphagia from 2015–2020 year of national and international publication. The result of dysphagia people can only consumed 10–33% of nutrient intake during 2 weeks and 3 months at home. This condition is insufficient for the energy and nutritional needs of the patient and can effect malnutrition case due to dysphagia which is 6-78%. The enteral formula can be obtained to reach energy and nutrients by focusing to the stroke patient treatment. Dysphagia experienced by stroke patient will affect nutrient intake and the malnutrition case. The suggestion of this paper is pointed to the health workers and the family of dysphagia people to concern energy and nutrients needs of the patient regularly.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies